Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Roeien op Terschelling
door de jaren heen

Bungee-roeien zag het levenslicht

In 2013 was de eerste HT die werd afgelast en zat ik namens mijn team in het bestuur van de Terschellinger roeivereniging. Op dat moment stond de tent al en als
vereniging hadden we nog niet zoveel vet op de botten financieel gezien. Het zag ernaar uit dat veel teams en volgboten niet naar Terschelling zouden komen, en dat zou een dure grap worden als het feest niet doorging. We hebben toen met de vereniging uit Kampen het Bungee- roeien georganiseerd wat een groot succes was.

Een feestje als stuurman

Ik vond de twee reizen met studenten naar Londen ook geweldig. De eerste keer was in 2011 met de Cornelis Douwes, waarbij ik als passagier meeging. Het team was een echte vriendengroep en ze hebben een mooie prestatie neergezet en we hebben meerdere hilarische momenten beleefd.

“Het team vroeg mij om het tweede deel van het seizoen te sturen, dat was een feestje”

De tweede reis was in 2015 met de Gouteijk, waarbij ik als stuurman meeging. Dit team had de HT in 2015 gewonnen, maar hun stuurman moest op stage in zijn derde leerjaar. Het team vroeg mij om het tweede deel van het seizoen te sturen. Het was echt een heel hecht team en er heerste een geweldige onderlinge sfeer. Deze elf heren en één dame waren dat najaar heel sterk en heel mooi te doseren zodat je daar waar het nodig was, altijd even om 20 procent extra kon vragen waardoor het een feestje was om ze te sturen.

“Eigenlijk heb je veel te weinig plek om alle leuke dingen die het roeien met zich meebrengt op te schrijven”

Zonder boot

Toen wij als team Blue Whale iemand vonden die wilde investeren in een sloep werd de Kerwood aangekocht door de koperwiek en ging er een team beginners/recreanten roeien in de Blue Whale.

De coronapandemie zorgde ervoor dat beide teams in het slop raakten en dat de Kerwood weer terugging naar Muiden en de Blue Whale er nogal verlaten bij stond. Het team van de Blue Whale riep dat het wel door wilde en zou de sloep weer up to date maken en zo zaten we dus zonder boot.
Gelukkig vond ik samen een teamgenoot een plekje in de Arad en dat voelde gelijk goed. Dit jaar kwam een derde van ons oude team ook naar de Arad en een andere roeit dit jaar in de Benwyvis.

Als je zo een keer dingen begint op te schrijven heb je eigenlijk veel te weinig plek voor alle leuke dingen die het roeien met zich meebrengt, maar ik wil het ervoor nu maar bij laten.”

André Abma

HT-Feest!

De Terschellinger Roeivereniging bestaat sinds 2005 en vertegenwoordigt alle eilandersloepen.

Ook regelen wij elk jaar het HT-Feest. We hebben er weer heel veel zin in.

Dit jaar verkopen we ook weer de bekende merchandise tegenover het ‘t Wakend Oog.

De huisregels voor het feest zijn:

 • Bij het betreden van het festivalterrein ben je verplicht je te houden aan de huisregels
 • Volg instructies op van de organisatie, de beveiliging of medewerkers.
 • Geen alcohol onder de 18! Voor het nuttigen en bestellen van alcoholische dranken is het dragen van een polsbandje verplicht.
 • Het is niet toegestaan alcohol aan jongeren onder 18 te verstrekken / door te geven. Er kan gevraagd worden naar ID-bewijs.
 • Verkoop van alcoholhoudende dranken kan op grond van wangedrag/of dronkenschap geweigerd worden.
 • Het is verboden om te roken in de tent.
 • Het is voor de veiligheid niet toegestaan om in de palen van de feesttent te klimmen.
 • Consumptiebonnen worden niet teruggenomen.
 • Het is verboden wapens of drugs bij je te hebben.
 • Ongewenst gedrag als agressie en discriminatie wordt niet getolereerd.
 • Het betreden van de evenementenlocatie is geheel voor eigen risico.
 • De organisatie en/of haar medewerkers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of (in)materiele schade.
 • Eventuele schade door vernieling zal op de veroorzaker worden verhaald.
 • Tijdens het evenement worden er foto’s en video’s gemaakt voor openbare publicatie. Iedereen die ons evenement bezoekt gaat hiermee stilzwijgend akkoord.
 • De Nederlandse wetgeving is van kracht.