Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

KNRM zorgt voor veiligheid

De Koninklijke Nederlandse redding Maatschappij zorgt met 50 vrijwilligers op 7 reddingboten van 4 reddingstations voor de veiligheid van de roeiers tijdens de Harlingen-Terschelling Roeirace. De vrijwillige bemanning van KNRM-reddingstations Harlingen, Vlieland, Terschelling Paal 8 en West Terschelling staan daarnaast 24/7, 365 dagen per jaar paraat voor het redden en helpen van mens en dier: snel, professioneel en kosteloos.

Dat gebeurt al bijna 200 jaar, ongeacht de weersomstandigheden. Meer dan een eeuw geleden roeiden de vrijwillige redders met gevaar voor eigen leven naar schipbreukelingen in nood. Tegenwoordig stapt de bemanning aan boord van de veiligste en modernste vloot reddingboten. Dit wordt mogelijk gemaakt door donaties, schenkingen en sponsoren. Want de KNRM is een ongesubsidieerde organisatie.   

Het bestuur van de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace draagt de KNRM een warm hart toe voor de jaarlijkse kosteloze begeleiding van de Roeirace door de KNRM. Als blijk van waardering schenkt de stichting voor iedere deelnemende roeisloep een bedrag aan de KNRM. Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond maakt de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace bekend wat het totaalbedrag van de gift is dat de Redding Maatschappij ontvangt.


De KNRM in cijfers

De KNRM doet haar werk op zee en het ruime binnenwater in Nederland zelfstandig, ondersteund door 1.400 professionele vrijwilligers en ruim 120.000 donateurs. Redden is kosteloos voor de hulpvrager.

De 45 reddingstations met 75 reddingboten komen jaarlijks meer dan 2.200 keer in actie, waarbij ruim 3.500 mensen worden geholpen of gered. De Radio Medische Dienst van de KNRM geeft jaarlijks ruim 800 medische adviezen aan zeevarenden. De KNRM Lifeguards op de strandposten van de Friese Waddeneilanden verrichten ruim 1.500 hulpverleningen per jaar.