Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Oude bekende gespot!

Sinds 2014 van de
radar verdwenen

Onlangs kwamen wij in het bezit van deze prachtige sloep. Het is bevestigd door de bouwer van de sloep: de door ons aangekochte sloep is de enige echte ‘Calema’. Voor velen bekend als de ‘Brandaris’ (Cranberries van Terschelling). Er is hier en daar wel wat veranderd aan de sloep, omdat deze niet voldeed aan de reglementen van de Sagitta-race, waar de sloep jaren aan heeft mee gezeild. Ook heeft de sloep meegedaan aan het Nederlands kampioenschap sloeproeien, waar wij haar van kennen. Hiervoor is ze aangepast om met 8 mannen (4 stb. 4bb.) te roeien.

Volgens ons is de sloep sinds 2014 van de radar verdwenen, tot wij hoorden dat ze een beetje verwaarloosd in een loods zou liggen. Wij hoorden dat deze sloep - die nu de naam ‘Brandaris’ draagt - is gemaakt voor een film in België. Na wat zoeken vonden we haar op de site van Vanclee buggy’s en blijkt er een nóg boeiender verhaal aan vast te zitten. De sloep heeft namelijk zelfs in Afrika gezeild!

Inmiddels wordt er volop gewerkt aan het restaureren en roeiklaar maken van deze prachtige authentieke sloep! Hopelijk is ze snel varend te bewonderen.

Sportieve groet,

Arjen, AnneGerrit, Jeen & RinseJan