Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Verplichte inleverprocedure
GPS-tracker, startborden
en nummervlaggen

Roeiteams zijn verplicht binnen twee uur na finishtijd de GPS-tracker en startbord in te leveren op de volgende locatie: Havenplein van Rederij Doeksen. daar staat een auto met aanhanger met logo van de HT-Roeirace er op en HT-Roeiracevlag net als in 2019.

Zaterdag na de HT is het verplicht (als je dat nog niet gedaan hebt op vrijdag) de witte nummervlaggen van de volgboten in te leveren bij het kantoor havendienst Gemeente Terschelling (Willem Barentszkade 26b waar ook de HT-vlag hangt) tussen 14:00 en 16:00 uur. Dit is tegenover de steiger waar het bungee-roeien begint om 14:00 uur.

De stuurman/vrouw van het deelnemende roeiteam is verantwoordelijk voor het inleveren van de GPS-tracker, startbord van de sloep en de twee witte nummervlaggen van de volgboot die bij de startnummers van de begeleidende sloep hoort.

Zijn de GPS-tracker, startbord en witte nummervlag(gen) niet ingeleverd dan neemt de organisatie na de HT-Roeirace contact op en zijn alle kosten voor rekening van het roeiteam!

BIJ HET NIET INLEVEREN VAN GPS-TRACKER, STARTBORD EN/OF WITTE NUMMERVLAGGEN WORD JE NIET VERMELD IN DE UITSLAGENLIJST.

GPS-tracking tijdens de HT

In 2018 is er een proef geweest met het nieuwe geïntroduceerde GPS-tracking systeem tijdens de HT onder 60 sloepen. We kunnen zeggen dat deze proef goed geslaagd is en in 2019 zijn alle sloepen uitgerust met het GPS-tracking systeem.

Ook dit jaar zullen alle sloepen worden uitgerust met het GPS-trackingsysteem. Het is verplicht om het GPS-trackingsysteem aan te zetten één uur voor de wedstrijd. Dus om uiterlijk 09:00 uur moeten alle GPS trackers online zijn. Bij het niet aanzetten van de GPS-tracking wordt de sloep NIET opgenomen in de einduitslag.

Wij hebben Volkmar de Vries bereid gevonden om Jan de Beer op te volgen en Volkmar zal samen met Dick van Teeffelen van het bedrijf Swoltec de GPS-tracking in orde maken, en tijdens de HT zullen de sloepen live te volgen zijn. Omdat er wordt gewerkt met een nieuwe server zal de link waar de HT-Race 2023 te volgen is, bekend gemaakt worden via Facebook.

Ook hebben we de heer Hans van Es van Webcam Harlingen bereid gevonden om de HT-Roeirace te ondersteunen met camera’s zodat er ook live beelden te zien zullen zijn op sloepvolgen.nl.

Zonder de gigantische inzet van Volkmar en Dick, en zonder de substantiële steun van de provincie Friesland, “Iepen Mienskipsfûns”, was het niet mogelijk om dit systeem voor elkaar te krijgen.