Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

saint-brandarius-whisky

Isle of Schylge is het bedrijf achter de whisky van Terschelling. Het is allemaal begonnen in 2019, ervaring werd opgedaan met importeren, opslaan en bottelen van drank. Dit resulteerde uiteindelijk in het importen en stoken van whisky op Terschelling onder ons merk: Saint Brandarius whisky. De whisky die naar Terschelling wordt geïmporteerd is 100% afkomstig uit het Islay gebied in Schotland en is gemiddeld 3 tot 5 jaar oud, het is een mild Peated whisky met prachtige smaaknotities en een volle body maar toch een zacht karakter. In de afgelopen jaren hebben we zowel beginnende whisky liefhebbers overtuigd als de meer ervaren drinker die na het proeven van onze whisky een prachtige Schotse basis ontdekt die verder ontwikkelt is op Terschelling en aangezuiverd wordt met het Terschellinger duinwater tot 46% of 48% alcohol.

De whisky van Islay wordt getransporteerd naar Terschelling en in het Isle of Schylge warehouse op nieuwe vaten weggelegd, wat betekent dat alle whisky een dubbele lagering ondergaat waarvan de tweede op het eiland plaats vindt. De vaten voorraad voor de Saint Brandarius is gevuld met ex-bourbon, ex-sherry, ex-portvaten en onze Signature lagering: ex-cranberryvaten. Die laatste worden gemaakt door ons met Cranberry wijn, nieuw eiken vaten en een grote hoeveelheid geduld.

Deze ex-cranberry gelagerde whisky is een uniek idee bedacht in 2020; we gebruikten nieuwe 50 liter-vaten waar dus eerst cranberry wijn opgelegd is. Vervolgens was in 2021 de eerste ex-cranberry gelagerde whisky ter wereld een feit! Volledig uitverkocht vóór bottelen, was er natuurlijk veel enthousiasme voor de tweede release in 2022. Ook deze was vrijwel direct uitverkocht. Dit jaar is de derde release verkrijgbaar, bestaande uit 8 octavevaten (50 liter).

De andere in de vaten opgeslagen whisky wordt als single cask gebotteld of geblend met elkaar voor een mooie botteling. Zo wordt bijvoorbeeld de Saint Brandarius Original altijd gebotteld uit 90% ex-bourbon vaten en verrijkt met exclusievere whisky uit de ex-sherry vaten om zo een betaalbare en mooie whisky te maken die vaak de kennismaking is met ons merk. De “eigen stook” / spirit is voorlopig exclusief verkrijgbaar op voorinschrijving middels certificaten, informatie is beschikbaar via Slijterij Lutine op West-Terschelling.

Van de HT-organisatie mochten wij in 2022 een fles uitbrengen ter ere van de roeirace. Een grote teleurstelling volgde, boven iedereen zijn macht ging de roeirace helaas niet door dat jaar door de weeromstandigheden. De fles is toen toch uitgebracht met het logo van de roeirace in aangepaste vorm.

Dit jaar hebben wij weer deze eer en als dank sponsoren wij de beste 3 Heren en Dames teams een fles whisky of Schylge Gin. Alle roeiteams krijgen een fles whisky van de organisatie.

Meer informatie: www.drankwereld.nl