Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Polynoom

Easedale

Met het groeien van de vereniging was er naast naamgever het Sloepweesje en de Polynoom behoefte aan een extra sloep, onderhoudsarm en tegelijk wedstrijdbestendig. Er werd een speciale commissie opgericht om de juiste sloep te zoeken die zijn taak zeer serieus nam: er waren sessies om te test-roeien bij andere verenigingen, tijdens de zaterdagmiddagborrel lagen er wensenlijstjes op tafel en er werd vooral flink gezocht en gespeurd.

Sommige leden zijn daarin net een tikje fanatieker, en zo kwam er op een goede dag een whatsappje met foto bij de penningmeester binnen: een casco sloep ergens opgeslagen in de Lier. “Zou dit wat kunnen zijn?” was de vraag. Zoals je van een penningmeester mag verwachten was de wedervraag “Wat moet het kosten?”. Het antwoord daarop was echter wel onverwacht: “nouja ik heb hem al gekocht....” De enthousiaste roeifamilie met Jeroei, excuus, Jeroen en José besloot van deze sloep een hobbyproject te maken. Mocht het uiteindelijk niets voor de vereniging zijn, dan zou de sloep de markt weer opgaan. In de tussentijd voldoende knutseltijd gegarandeerd!
 
De Easedale blijkt in ieder geval een sloep met een verhaal – een reddingssloep die op een bevoorradingsschip van de Royal Navy heeft gelegen. Dat past naadloos bij onze doelstelling: het in de vaart brengen en houden van traditionele (reddings)sloepen. Een groep enthousiaste vrijwilligers gaat vervolgens met project Easedale aan de slag. Na de nodige modificaties, want ja het wensenlijstje was lang, was de sloep op tijd klaar voor het slepen van 2021.

Vanwege Corona roeien we dan nog een seizoen met theoretische waarde en kijken we uit naar het “echte slepen” in 2022. Zowel de dames als de heren maken een mooi eerste seizoen met deze Royal Roeisloep, waarin we ons wensenlijstje nog wat verder aanscherpen. Zowel dames als heren zijn het (na flink beraad en trainingssessies) met elkaar eens: de sloep wordt te licht bevonden. Niet qua potentie, maar wel qua gewicht. Kort wordt er nog overwogen om een omgedraaid Sonja-Bakker dieet te volgen, maar ondanks aangeboden extra appeltaarten voorafgaand aan een wedstrijd besluiten we toch, naast andere aanscherpingen, de sloep voor het seizoen 2023 te verzwaren. Een stukje polder-power past bij ons!

Tijdens het schrijven worden de nieuwe sleepwaardes bekendgemaakt en het ziet er gunstig uit. Het enige wat we nu nog moeten doen, naar de woorden van onze oud coach Huib Bijl, is “gewoon harder roeien…”. Dat moet wel goedkomen!