Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Geen HT-race, maar wel
bungee-roeien en feest

Voor de 4e keer in de geschiedenis van de HT-race, de roeisloepenrace van Harlingen naar Terschelling waarvan de eerste editie in 1975 plaatsvond, moest het evenement worden afgelast. Net als in 2013 waren de weersomstandigheden daar debet aan. In 2020 en 2021 was corona de reden van afgelasting.

Dirk de Boer, de voorzitter, heeft in samenspraak met de andere bestuursleden de HT afgelast omdat er harde wind verwacht werd uit westnoordwestelijke richting kracht 6 tot 7 en een golfhoogte van meer dan 1,5 meter. Het bestuur vond het onverantwoord om met deze omstandigheden meer dan 1.000 mensen het water op te laten gaan. Achteraf bleek de golfhoogte in het Schuitengat ongeveer 2 meter te hebben bereikt. Als alternatief heeft het bestuur toen, in overleg met De Stichting Roeisloep Stad Kampen, besloten om het bungee-roeien uit te breiden.

bungee-roeien 2022

Doordat de HT niet doorging was er grote belangstelling voor het bungee-roeien dit jaar. Er hadden zich 52 teams opgegeven en op het laatste moment zijn er nog een paar teams bijgekomen. Een record aantal van 55 teams. De start werd om 12 uur geopend door het Team Pulp fiction en om 15.30 uur ging als 55e en laatste team Gaan 87 van start. Dit allemaal onder de leiding van onze speaker Leo Dahmen die de vele toegestroomde belangstellenden van informatie voorzag. De organisatie van het bungee-roeien is in handen van de Stichting Roeisloep Stad Kampen in samenwerking met de Stichting HT-Roeirace.

Daarna kon de organisatie de stand opmaken. Er zijn 3 dames en 3 heren prijzen te verdelen.

Normaal wordt de prijsuitreiking direct gedaan in het Dokje tegenover het havenkantoor maar dit jaar werden de prijzen in de HT-tent uitgereikt door Dirk de Boer, voorzitter van de HT-Roeirace.

Verrassend was de uitslag bij de dames. Er waren 2 teams met exact dezelfde tijd. Afgesproken is dat er een 2e prijs wordt bijgemaakt en die gaat dan naar het roeiteam van Gemeente Terschelling, omdat dat logistiek voor de organisatie het eenvoudigst was.

Uitslagen bungee-roeien
2022

DAMES
1. Berend Koster 24,60
2. Onvervaard 24,50
2. Gemeente
Terschelling 24,50
3. Team Danser 24,40

HEREN
1. Brandweer Rotterdam 26,60
2. Team GRSV 26,50
3. MBO Doorstroom 26,40