Voorpagina Colofon Sponsoren en adverteerders Voorwoord Rederij Doeksen Rederij Doeksen - vervolg Geen HT-race, maar wel bungee-roeien en feest De Walvis Markante Roeier, Kyra Landsmeer Markante roeier, Merijn de Haas Dirk, havenmeester en vrijwilliger Terschellinger Roeivereniging Terschellinger Roeivereniging vervolg Sagitta sloepen zeilrace 2023 Reddingboot Brandaris KNRM zorgt voor veiligheid Oude bekende gespot! Startlijst HT 2023 Startlijst HT 2023 vervolg Roeien over de Atlantische Oceaan Eindelijk naar Terschelling! Eindelijk naar Terschelling! vervolg Stielen Bear Vrouwe Geertruida - Labora Stulti Polynoom Easedale Saint Brandarius whisky Oproep Sloeproeikalender 2023 Sleep- en keurcommissie (SKC) Gedragsregels voor roeiteams en volgboten Voorbeeld Routekaart en Boeienlijst Verplichte inleverprocedure Tips en adviezen Voor de HT-roeirace: Volg de juiste route, niet je voorganger Informatie voor volgboten en sloepen

Gedragsregels voor
roeiteams en volgboten

DE ROEIERS WORDEN ALS ALTIJD BEGELEID DOOR VOLGBOTEN. WIJ ROEPEN DE SCHIPPERS VAN DE VOLGBOTEN OP ZICH VOLGENS DE REGELS TE GEDRAGEN EN ANDERE SLOEPEN NIET TE HINDEREN EN DE VEILIGHEID TE BEWAKEN. LEES GOED DE INFORMATIE EN GEDRAGSREGELS VOOR BEGELEIDINGSSCHEPEN OP PAGINA 47.

Lees ook goed de opgestelde gedragsregels die gelden in de havens van Harlingen en Terschelling en op het te volgen traject in de HT-krant. Deze gelden voor de deelnemende roeiteams en volgboten! We zien nog ieder jaar dat meerdere volgboten niet goed (of helemaal niet) de gedragregels hebben gelezen, wij zien graag dat de roeiteams de volgboten goed instrueren!

Is het overduidelijk dat een volgboot zich niet aan de gedragsregels houdt dan kan het HT-Roeirace bestuur besluiten dat ze een eenmalige waarschuwing krijgen en bij nog een overtreding de volgboot niet meer welkom is. De Politie Landelijke Eenheid en de vaartuigen van Rijkswaterstaat hebben aangegeven ook dit jaar de nadruk te leggen op de handhaving. Dus het advies is: houdt u aan de regels!

Kranen in Harlingen en op Terschelling

Het kranen in Harlingen is op donderdagmiddag van 12.00 – 16.00 uur in de Vluchthaven van Harlingen.

Kranen op Terschelling

Op Terschelling zal op zaterdagmorgen van 10.00 – 13.00 uur gekraand worden in de werkhaven. Dit kranen gebeurt in tijdsblokken.

Het is wenselijk dat alle roeiteams 10 minuten voor hun opgegeven kraantijd aanwezig zijn met hun sloep. Nadat de sloep op de trailer staat, wordt deze gelijk geladen op de Terschelliger Bank (schip voor transport naar Harlingen).

Heeft u zich niet bij inschrijving opgegeven voor het kranen op Terschelling dan wordt uw sloep NIET gekraand. Volg de aanwijzingen van de kraanploeg vrijwilligers op.

In 2019 hebben wij helaas moeten constateren dat op Terschelling de vrijwilligers van de kraanploeg door verschillende ploegen heel vervelend behandeld zijn. We gaan er van uit dat dit éénmalig was!

Er is op Terschelling bij de jachthaven ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de botenhelling om je sloep op je trailer te krijgen. Men moet dan zelf een auto hebben of regelen om de trailer te gebruiken. Vraag wel even toestemming om de helling te gebruiken bij de jachthavenmeester.

Zondag 21 mei wordt er van 13:00 tot 15:00 ur gekraand in de Vluchthaven van Harlingen (waar dus ook de sloepen te water gingen). Teams die hiervan gebruik willen maken moeten dit doorgeven per mail aan [email protected] onder vermelding van je HT-nummer en sloepnaam.

Afhalen spullen voor de HT-roeirace

GPS-tracker, startborden en witte nummervlaggen worden uitgegeven bij de inschrijving op de donderdag voor de HT van 13:30 tot 15:30 uur in de terminal van Rederij Doeksen in Harlingen. De GPS-tracker moeten de roeiteams vrijdagochtend één uur voor de start van de HT-Roeirace verplicht aanzetten! Het is ook verplicht dat de stuurman/vrouw de GPS-tracker d.m.v. een keycord (met brede band) om de nek draagt. Op Terschelling bij de Zeevaartschool is het afhalen van de spullen op woensdagmiddag om 14.30 uur.