Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

opvang en begeleiding vanuit een menselijke maat!

Want ieder mens telt en niemand zou zonder (t)huis moeten zijn!

Meedoen aan de maatschappij is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen hebben of krijgen problemen waardoor ondersteuning gewenst is. Voorbeelden van die problemen zijn onder andere combinaties van armoede, schulden, psychische problemen, verslaving, werkloosheid of een (verstandelijke) beperking. Dan lukt het soms niet meer om zelf - of met de hulp uit hun sociale omgeving - het leven op de rit te houden.

Dat begrijpen wij en daarom ondersteunen wij, de medewerkers van het Verdihuis, mensen (en gezinnen) die de grip op hun leven even zijn kwijtgeraakt. Dat doen wij omdat we geloven dat iedereen de mogelijkheid verdient op hulp en ondersteuning.

Ook zijn wij er voor mensen en gezinnen die door complexe problemen, dak- of thuisloos geworden zijn, of dat kunnen worden. Hiervoor is er tijdelijke opvang om daarna door te stromen naar een weer (tijdelijke) woonplek in de wijk in de gemeente van herkomst in de hele regio Brabant Noordoost (Uden, Land van Cuijk, Oss, Bernheze, Boekel).

Het Verdihuis is gespecialiseerd in het begeleiden van deze mensen op alle levensterreinen. Dat doen wij niet alleen. Daarvoor werken wij samen met andere partners. Door het tijdig signaleren van risico’s en hierin samen op te trekken, kunnen we crisisopvang mogelijk voorkomen. Soms verwijzen we door naar een beter passende plek of kunnen we volstaan met het geven van alleen advies en informatie.


Meer info?

Kijk op www.verdihuis.nl of bel 0412 - 636251.

VERDER MET HERSENLETSEL

Een zinvolle daginvulling, creatief bezig zijn, leren en werken op het niveau dat bij jou past, je partner ontlasten. Mensen met hersenletsel noemen allerlei redenen waarom ze een activiteitencentrum bezoeken of aangepast werk zoeken.

Activiteitencentrum Sambeek

Helma Wientjes liep twee jaar geleden niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op. Na een lange revalidatie stelde ze zichzelf de vraag wat ze nog wél kon doen.
“Ik wilde niet achter de geraniums gaan zitten. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en zo zelfstandig mogelijk te zijn. Daarin speelt het SWZ Activiteitencentrum Sambeek een grote rol. Er is wekelijks een taalgroep waar we veel praten en dat is een goede oefening. Ook kunnen we daar lezen en schrijven op peil houden. En iedere week is er een themagesprek waarbij bijvoorbeeld het omgaan met prikkels of het structuur aanbrengen aan je dag aan bod komt.”

Ambitie

Voor veel mensen met hersenletsel is een betaalde baan niet meer haalbaar. “Toch willen velen nog werken”, vertelt Claire Swieringa. Als trajectbegeleider van Ambitie, onderdeel van SWZ zorg, kijkt ze samen met de cliënt naar wat iemand wél kan. “De één kan aan de slag als vrijwilliger, een ander staat in een lunchroom of winkel. Ook kunnen we meekijken op de werkvloer als iemand na hersenletsel terugkeert naar zijn oude, vertrouwde werkplek.”

Kook Kunst Tinks aan de Noordkade in Veghel is een van de locaties waar werktrainingen worden aangeboden. Het is een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tinks bestaat uit een atelier waar onder meer schalen, kaarsen, schorten en schilderijen worden gemaakt en een winkel waar deze producten worden verkocht samen met allerlei keukenspullen. Naast het werk in de winkel en het atelier worden ook andere werkzaamheden gedaan zoals administratie of inpakwerkzaamheden bij andere ondernemingen op de Noordkade.

SWZ zorg

Nieuwstraat 70
5691 AG Son
tel. 088 799 82 22
[email protected]
www.swzzorg.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: