Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

Team CJG

Alles over opgroeien en opvoeden onder één dak

Medewerkers van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) kunnen je informatie en advies geven over alles wat te maken heeft met opgroeien en opvoeden van kinderen tussen 0 en 23 jaar. Zo vinden er laagdrempelige gesprekken plaats (telefonisch of bij het CJG) met ouders en kinderen. Deze gesprekken kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Denk aan schermtijd en begrenzing daarin bijvoorbeeld. Soms vinden ouders dat lastig. Maar ook: hoe vul ik mijn rol als gescheiden opvoeder en hoe kan ik communiceren met mijn ex-partner? Er is tijd voor zowel ouder als kind/puber om samen te komen tot een gedeelde vraag.

Kortdurende ondersteuning vanuit het CJG

Ouders mogen met of zonder afspraak binnenlopen met vragen over de ontwikkeling van hun kind, over het opgroeien en/of opvoeden. Voor praktische tips en adviezen. Vragen zijn bijvoorbeeld: ‘Wat kan ik doen als mijn kind niet luistert?’, ‘Hoe kan mijn kind zijn emoties beter leren reguleren?’ of ‘Wat doe ik als mijn kind steeds uit bed komt ‘s avonds?’.

Workshops en trainingen

Naast tips en adviezen biedt het CJG ook workshops en trainingen aan. Ouders of kinderen kunnen daar gratis aan meedoen. Een kleine greep uit het aanbod:

  • Training ‘Klaar voor de middelbare’ Voor veel kinderen is het overgaan van de basisschool naar de middelbare school een spannende periode. In de training worden allerlei vaardigheden geoefend zodat je sterk in je schoenen staat. Een reactie na de training: “Ik weet nu beter wat ik in bepaalde situaties kan doen en ga nu duidelijk en op een goede manier mijn grenzen aangeven.” Gemiddeld gaven de kinderen deze training een 8. Na de zomer volgt een terugkomdag.
  • Training ‘Rots en Water’ Voordat een kind mee kan doen met een weerbaarheidstraining, hebben we altijd eerst een gesprekje met kind en ouder(s). We hebben het dan met elkaar over wat een kind zelf als lastig ervaart en wat het wil leren. Ouders zijn en blijven nauw betrokken.
  • Cursus ‘Je oppasdiploma halen’ In drie bijeenkomsten leren kinderen vanaf 12 jaar over de ins and outs van oppassen. Aan bod komen onderwerpen zoals kennismaken met ouders en kinderen, veiligheid en omgaan met kinderen. Aan het einde van de laatste bijeenkomst ontvang je een oppasdiploma!

Meer weten?

Meer informatie vind je op www.centrumjeugdengezin-maasland.nl. Of bel 088 374 25 26. Het CJG is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Advies op maat is op afspraak, maar binnenlopen is ook altijd mogelijk: Schadewijkstraat 6 in Oss.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: