Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

‘Verbinder in de wijk’ brengt mensen samen

ONS welzijn werkt vanuit teams in de wijk. Wij staan voor u klaar met advies, hulp en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, voor mensen van alle leeftijden. Om de hoek, in uw eigen wijk of dorp. Dus altijd dichtbij.

De wijkteams beschikken over alle kennis die nodig is om te helpen bij vragen of met situaties die uzelf (even) niet alleen kunt oplossen. Bijvoorbeeld bij zorgen over kinderen, eenzaamheid, moeite met rondkomen of zorg om een naaste:

  • Ik maak me zorgen over mijn kind, met wie kan ik daarover praten?
  • Hoe kan ik (weer) nieuwe mensen ontmoeten?
  • Ik voel me lusteloos en moe, slaap slecht, hoe kom ik hieruit?
  • Ik wil iets leuks organiseren voor de buurt, maar waar te beginnen?
  • Het is moeilijk om rond te komen, straks raak ik nog in de schulden...
  • De zorg voor mijn partner is zwaar, ik maak me zorgen of we bij elkaar kunnen blijven wonen.

Ook organiseert ONS welzijn activiteiten en initiatieven om iets te leren of voor een ander of de buurt te willen doen.

Dichtbij u, om de hoek in de wijk!

De zes wijkteams zijn voor u goed bereikbaar en zichtbaar en zijn daar onderdeel van uw wijk of dorp. U vindt ze op verschillende ontmoetingsplekken of buurtcentra. Elk team geeft individuele ondersteuning, heeft direct contact met de inwoners en kent de buurt, wijk of dorp op haar duimpje. Waar begeleiding, hulp of zorg nodig is, zorgt uw contactpersoon in dit team dat betrokken (zorg)partijen tegelijk ‘aan tafel’ zitten zodat u niet telkens opnieuw uw verhaal hoeft te vertellen. Daarbij staat u als mens centraal en wordt uitgegaan van drie vragen: ‘Wat wilt u’, ‘Wat kunt u’ en ‘Wat heeft u nodig’.

Mensen samenbrengen: gezond én gezellig

De wijkteams brengen graag mensen samen in bijvoorbeeld lotgenotengroepen, trainingen en individuele begeleiding. Neem de gratis Eigen Kracht Groepen (EKG), bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die zijn of haar probleem wil oplossen, ongeacht waar het probleem of de vraag over gaat. U werkt aan uw eigen doel en leert dat u zelf de regie hebt over uw eigen probleem en u degene bent die iets kan veranderen. Of de (ook gratis) lotgenotengroepen waarin het prettig is om met elkaar te delen en ervaren dat u niet de enige bent. Ook zijn er inloopspreekuren in de wijk waar u zonder afspraak binnen kunt lopen en vragen kunt stellen over allerlei onderwerpen. En op meerdere plekken zijn gezellige inloopactiviteiten zoals Broodje Ussen bij Wijkcentrum De Hille, Broodje Ruwaard in Wijkhuis De Haard en Koffie Inloop bij Kom d’r In in Geffen.

Vrijwilligerswerk: Voor mekaar en Vacaturebank

Voor mekaar brengt mensen samen. We bundelen wensen, ideeën en hulpvragen op één plek en zorgen voor succesvolle matches.

Op de website van Voor mekaar leest u ervaringsverhalen van succesvolle matches. Op de Vacaturebank ONS welzijn creëren we een verzamelplek voor vrijwilligersvacatures in de gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss. We bieden organisaties en vrijwilligers de kans om elkaar te vinden en samen te werken aan een mooiere toekomst. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of bent u nieuwsgierig naar hoe u op een laagdrempelige manier iets voor een ander kunt betekenen? Bekijk dan de website van Voor mekaar en de Vacaturebank ONS welzijn.

Onze wijkteams zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 374 2525. U komt dan in contact met de Toegang Zorg en Welzijn in Oss, die u in contact brengt met het juiste team in uw wijk of dorp.

www.ons-welzijn.nl | [email protected] | Facebook ONS welzijn | Instagram ONS welzijn | LinkedIn ONS welzijn | 088 374 2525

www.centrumjeugdengezin-maasland.nl | [email protected] | 088 374 2526 | www.voormekaaronswelzijn.nl | www.vacaturebankonswelzijn.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: