Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

Laatst ben ik thuis gevallen, wat nu?

“Waarom bent u er eigenlijk?”, vraagt mevrouw aan mij. “Ik heb alleen de huisarts gebeld nadat ik vorige week gevallen ben in de slaapkamer, daarom voel ik me zo onzeker. De buurvrouw heeft me toen moeten helpen met het opstaan. Gelukkig heb ik alleen een bult op mijn achterhoofd. Ik zou niet meer zonder een rollator kunnen, maar hopelijk kan ik binnenkort zelf weer naar winkelcentrum De Ruwert lopen om mijn boodschappen te doen.

Ik woon zo fijn in mijn appartement, ik vind het wel heel jammer dat ik niet meer naar mijn planten op het balkon kan. Ik merk dat het allemaal wat minder wordt, dat zal vast komen door mijn leeftijd van 86 jaar. Wel doe ik nog zo veel mogelijk zelf. Ik doe wat ik kan. Gelukkig heb ik hulp van mijn kinderen en van de huishoudelijke hulp. Eerder dacht ik, ik word 100 jaar. Nu twijfel ik daar over.”

“Is vandaag alweer onze laatste afspraak?”, zegt mevrouw tegen mij. “Nu begrijp ik waarom je de afgelopen weken bij mij thuis bent geweest. Ik had niet verwacht dat we dit zouden bereiken. Soms voel ik me nog onzeker, maar als ik mezelf goed vasthoud gaat het wel. Het lukt zelfs weer om naar de bijeenkomsten van de KBO te gaan. Ik vind het zo fijn dat de ergotherapeut me goed heeft geadviseerd over een drempel naar mijn balkon. Soms vond ik u wel wat streng, maar de fysiotherapeutische oefeningen en tips hebben me goed geholpen!”

Meer informatie?

Herkent u zich in dit verhaal? Loopt uw partner de laatste tijd moeilijker? Of staat uw vader of moeder moeilijk op uit de stoel? Neem dan contact op met de specialisten van Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie via: 0412 – 632 169 of kijk op de website: www.beter-thuis.nl.

Iedereen doet mee!

“Ik heb meer tijd nodig om aan veranderingen te wennen”, of “Een vak leren gaat bij mij helaas niet vanzelf”. Uitspraken die bij jou zouden kunnen passen? Dan kun je bij IBN terecht. Samen met de gemeente Oss bieden de consulenten van IBN oplossingen voor iedereen die wat extra hulp nodig heeft op de arbeidsmarkt.

Leren door te doen

Die hulp kan komen via bijvoorbeeld werkleerlijnen. Je leert dan door te doen, gaat rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag of gaat werken bij een van de bedrijfsonderdelen van IBN. In de horeca/catering, als conciërge/beheerder, in de co-packing en assemblage of in de schoonmaak, het groen of de logistiek. Er zijn vele mogelijkheden, er is voor iedereen een passende plek.

De beste route naar werk

Hoe werkt dat? Het re-integratiebedrijf zorgt voor de juiste begeleiding en de beste route naar werk per persoon. Dat kan heel divers zijn. De consulenten zijn er voor iedereen die extra ondersteuning nodig heeft. Een mooi voorbeeld is het re-integratie programma ‘Werken na’: dit richt zich speciaal op mensen die weer willen werken na een ziekte als kanker, long-covid, Q-koorts of mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Via workshops in een groepstraining leren deelnemers elkaar kennen en helpen ze elkaar verder. Dat kan tot bijzondere switches leiden: van musicus tot stadsboerin is hier een aansprekend voorbeeld van.

Werken betekent veel meer dan geld verdienen alleen. Meedoen, er weer bij horen, zelfstandiger kunnen zijn: allemaal zaken die erbij komen als je (weer) gaat werken.

Meer weten?

Kijk op www.ibn.nl in het deel ‘Werkzoekende’ voor de mogelijkheden.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: