Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

GEZOND IN OSS

Gezond zijn en gezond blijven. Bij veel Osse inwoners staat dit bovenaan de wensenlijst voor een goed leven. Op de website www.oss.nl/ossisgezond kunt u tips vinden voor een gezonder leven.

WEBSITE ‘OSS IS GEZOND’

Bijna iedereen weet wel wat gezond leven is: genoeg bewegen, gezond eten, minder stress, voldoende ontspanning, niet roken en geen alcohol of drugs. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je het aan om gezonder te koken? Welke manier van bewegen past bij jou? En ook: wie of wat kan u als inwoner van Oss daar bij helpen? In de gemeente Oss zijn veel mensen en organisaties die jong en oud helpen bij een gezonde levensstijl. Wil je daar meer over weten? Ga snel naar www.oss.nl/ossisgezond en ga aan de slag!

Meedoen:

gratis cursussen

Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in Oss. Daarom zijn er voor inwoners gratis cursussen. Deze helpen u met de Nederlandse taal, rekenen, de computer gebruiken en
omgaan met geld.

NEDERLANDS, REKENEN EN COMPUTER GEBRUIKEN

Wilt u beter leren lezen en schrijven, rekenen of de computer gebruiken? Dan zijn er cursussen voor u! Wilt u hier meer informatie over? Vraag het de medewerker van het DigiTaalhuis. U vindt het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Oss: Raadhuislaan 10, Oss.

OMGAAN MET GELD

In de cursus ‘Omgaan met Geld’ krijgt u in vier bijeenkomsten praktische tips over omgaan met geld. U ziet wat al goed gaat en wat beter kan. Daarnaast krijgt u bruikbare tips. Heeft u hierover vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar: [email protected] of bel: 14 0412 en vraag naar Geertje Ruijs.

BENT U BEZIG MET UW INBURGERING?

Dan kunt u nog niet meedoen met deze cursussen. Neem contact op met [email protected] voor de mogelijkheden die er voor u zijn.

HEEFT U TIPS?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën die Osse inwoners helpen met een gezonde leefstijl. De voorstellen moeten wel makkelijk, haalbaar en betaalbaar zijn. Heeft u tips? Stuur die dan naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: