Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient

Mantelzorgen kan u veel moois brengen, maar is ook best zwaar. Vooral als het langer duurt dan verwacht, u daarnaast ook werkt en een eigen gezin en huishouden heeft. Gelukkig kunt u hulp krijgen!

Via het wijkteam van ONS welzijn in uw buurt ontvangt u praktische en emotionele ondersteuning. Wilt u praten over uw mantelzorgtaken? Heeft u behoefte aan meer overzicht over uw situatie of wilt u meer weten over het organiseren van de combinatie werk en mantelzorg? Wilt u praktische ondersteuning thuis regelen door een vrijwilliger? Deze vrijwilligers leveren onbetaalde zorg bij mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking én mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dit helpt de mantelzorger die voor hen zorgt en kan u de ondersteuning bieden die u nodig heeft om overeind te blijven.

Tien tips:

activiteiten voor mantelzorgers

1. Training ‘Omgaan met dementie’
Voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze training biedt handvatten om effectief met dementie om te gaan en geeft tips om overbelasting te voorkomen.

2. Lotgenotengroepen mantelzorgers dementie
Voor een luisterend oor, om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

3. Alzheimer Café
Een ontmoetingsplek waar bezoekers met dementie, hun naasten en geïnteresseerden in alle openheid met elkaar kunnen spreken over het leven met dementie, begeleid door een deskundige gespreksleider.

4. Café Brein Oss
Een trefpunt voor mensen met een NAH, mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals

5. Alzheimerkoor
Waar mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers kunnen deelnemen.

6. Wandelen met Armslag
Waarbij mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers de natuur in gaan.

7. Aanwezigheidshulp thuis
Waarbij we een geschikte vrijwilliger vinden om regelmatig bij te staan, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft.

8. ‘We Matter’
Speciaal voor jonge mantelzorgers. Zij organiseren bijeenkomsten met leuke activiteiten, zoals koken, schilderen, spelletjes en high tea. Het is een veilige omgeving om te kletsen over wat je meemaakt. Meedoen is gratis.

9. Voor mekaar ONS welzijn
Hier brengen we mensen samen. We bundelen wensen, ideeën en hulpvragen op één plek en zorgen voor succesvolle matches.

10. De zorg de baas
Mantelzorg overkomt je. Zoals vele mantelzorgers zie je jouw hulp als vanzelfsprekend en doe je het met liefde, maar het kan zwaar zijn. Hoe blijf je zelf in balans?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Wilt u zich aanmelden voor deze cursus of voor de cursus ‘Omgaan met dementie’? Dat kan via de Toegang Zorg en Welzijn in Oss: 14 0412 (keuze 1) en [email protected]

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: