Voorpagina Voorwoord Het sociaal team altijd bij u in de buurt! De Drie Notenboomen Een tegen eenzaamheid Centrum Jeugd & Gezin Oosterpoort Oss Hulp bij geldzorgen Woonzorgnet Mantelzorgers: Bedankt! Mantelzorg: waardevolle zorg die verlichting verdient Apetito Gezond in Oss Point O Zorg Werken of leren in de zorg Koning Willem I College SWZ Zorg - SMO Verdihuis SWZ Zorg MEE De Meent Groep - AVEM Kinderopvang AVEM Kinderopvang ONS Welzijn Kom werken bij ONS welzijn Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie - IBN IBN
in de gemeente Oss

Hulp bij geldzorgen

Zorg kan veel tijd en geld kosten. Het is belangrijk om goed inzicht te houden op wat uw inkomsten en uitgaven zijn. Maar het kan de beste overkomen: door onverwachte uitgaven redt u het net niet om alle rekeningen te betalen. Misschien speelt dit al wat langer en beginnen de facturen – en uw zorgen – zich op te stapelen. Wat kunt u dan het beste doen?

Vanuit gemeente Oss zijn er verschillende mogelijkheden. Wacht in ieder geval niet te lang en kom in actie! Er zijn verschillende teams en andere organisaties die samen met u uw geldzaken weer op orde kunnen krijgen.

Meer weten?

Neem contact op via 14 0412 of maak een afspraak via de website www.oss.nl/afspraakgeldzorgen. Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/hulpbijgeldzorgen.

Meer overzicht met Budgetcoaching

Wilt u weten of u recht heeft op meer inkomsten? Wilt u weten of u gebruik maakt van alle voorzieningen en regelingen die er zijn? Dan is een gesprek met één van onze budgetcoaches een goed idee. U hoeft namelijk géén financiële problemen te hebben om in aanmerking te komen voor hulp. De budgetcoaches kijken graag met u mee naar uw financiële situatie. Dit is altijd gratis. Bij budgetcoaching blijft u zelf de baas over het beheer van uw geld.

De budgetcoach kijkt enkel met u mee. Hij of zij geeft u tips en ondersteuning om maandelijks, waar mogelijk, meer budget over te houden.

Problemen voorkomen met Vroegsignalering

Als u één rekening niet kunt betalen, kunt u al geldzorgen krijgen. Daarom krijgt de gemeente Oss bericht van de woningcorporatie, het energiebedrijf, Brabant Water of zorgverzekering als een inwoner een betalingsachterstand heeft. Medewerkers van Team Vroegsignalering nemen dan contact op om te vragen hoe het gaat en of zij kunnen helpen. Zo voorkomen we dat iemand verder in de (geld)problemen komt.

Meer hulp met BB-Oss

Bent u het overzicht kwijt en heeft u groeiende geldzorgen en/of schulden? Soms heeft u dan wat meer ondersteuning nodig. Bij BB-Oss (Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss) helpen en coachen we u met uw geldzaken.

Uw inkomen komt niet meer op uw eigen bankrekening, maar op die van BB-Oss. Samen maken we een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast krijgt u een afgesproken bedrag om boodschappen en andere dingen van te kopen. En we reserveren als het kan geld om te sparen. Daar maken we samen afspraken over.

AJOSS helpt jongeren bij het oplossen van schulden

Ook jongeren van 18 tot en met 27 jaar kunnen op onze hulp rekenen als er sprake is van schulden. Met AJOSS helpt gemeente Oss je daar bij én krijg je ondersteuning bij je ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk of een opleiding.

EEN STEUNTJE IN DE RUG

Voor mensen met weinig inkomen kan het lastig zijn om aan leuke activiteiten mee te doen. Denk aan een bezoek aan het theater bijvoorbeeld. De gemeente Oss vindt het belangrijk dat u kunt meedoen en heeft daarom verschillende (financiële) regelingen. Ook speciaal voor kinderen. Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/minimaregelingen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: