Voorpagina Voorwoord De Rijnhoven Servicepunt - DOCK U Centraal Het buurtteam voor al uw hulpvragen Zelfstandig blijven wonen en actief blijven Apetito Actief blijven DOCK Utrecht Rondkomen en geldzorgen Buurtteams Utrecht Jou Utrecht Vitaal en actief ouder worden SportUtrecht Logopedie voor ouderen bij Careyn Careyn Samen staan we sterker De Woonadviseur 55+ Wmo Cliëntenraad Utrecht - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Passie voor de zorg MBO Utrecht De Geldzaak De Rijnhoven - Jou Utrecht
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Wat voor hulp is er voor u?

In Utrecht vinden we het belangrijk dat iedereen gezond, prettig en zelfstandig kan wonen en leven. Voor wie dit (even) niet vanzelfsprekend is, organiseren we zorg en ondersteuning op maat bij u in de buurt. Neem contact op met een hulp- of zorgverlener als u dat nodig heeft. Ook vrijwilligers helpen graag. In het overzicht hieronder is te zien waar u terecht kunt. Deze organisaties staan voor u klaar!

Infolijn voor hulp en contact

Zoekt u iemand om mee te wandelen of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van DOCK Utrecht en NIZU helpen u graag. Bel 030 – 236 17 45 (bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur) of kijk op Nizu.nl.

Overzicht hulp voor ondernemers

Advies en financiële hulp voor ondernemers en zzp’ers: Utrecht.nl/ondernemen-geldzorgen.

JoU hulp voor jongeren

Jongerenwerkers van JoU zijn er voor jongeren (en hun ouders) die behoefte hebben aan contact of een steuntje in de rug: Jou030.nl.

Servicepunt Utrecht

Heeft u een vraag voor de gemeente Utrecht en komt u er zelf niet uit? Kom gerust langs op het Stadskantoor (Stadsplateau 1). De medewerkers van het Servicepunt helpen u graag.

SERVICEPUNT GEMEENTE UTRECHT VOOR ALS U ER ZELF NIET UIT KOMT

Heeft u een brief ontvangen die u niet begrijpt? Of moet u veel regelen met verschillende organisaties van de overheid? Zoals bij lopende aanvragen van toeslagen en belastingen, een uitkering van UWV, pensioen in het buitenland of energietoeslag. De medewerkers van het Servicepunt van de gemeente helpen u graag. Een afspraak maken is niet nodig.

Vraag het gerust

Samen komen we er vast uit. Zo kwam inwoner meneer Willems (82) bij onze medewerker Sana voor een vraag over zijn pensioen en over energievergoeding. Samen hebben ze de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gebeld en de aanvraag voor de energievergoeding gedaan. Meneer Willems ging met de juiste antwoorden en een aangevraagde vergoeding voor de energiekosten naar huis.

Hoe bereikt u ons?

Kom zonder afspraak langs op het Stadskantoor (Stadsplateau 1) of bij het wijkbureau.

Op het Stadskantoor kunt u alle werkdagen zonder afspraak langskomen tussen 9.00 en 17.00 uur. Bij het wijkbureau in uw buurt kan dat tussen 9.00 en 12.00 uur.

Meer informatie?

Meer informatie over het Servicepunt vindt u op www.utrecht.nl/servicepunt.


DOCK staat voor u klaar

De Sociaal Makelaars en Sociaal Beheerders van DOCK staan voor u als inwoner klaar in alle Utrechtse wijken. U kunt ze vinden op straat, in de speeltuinen en in de buurtcentra waar ze samen met inwoners de wijken nog levendiger maken. Op www.dock.nl/utrecht vindt u een overzicht van de activiteiten die DOCK in de wijken ondersteunt en samen met actieve bewoners organiseert. Ook vindt u daar de contactgegevens van alle DOCK-medewerkers en de locaties van de buurtcentra en speeltuinen die door DOCK beheerd worden. U bent van harte welkom om eens binnen te lopen of contact op te nemen. Wie weet heeft u een goed idee voor de buurt, wilt u vrijwilliger worden of heeft u zin om mee te doen met een activiteit?

Telefoonnummer: 088 – 855 51 26[email protected]www.dock.nl/utrecht

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: