Voorpagina Voorwoord De Rijnhoven Servicepunt - DOCK U Centraal Het buurtteam voor al uw hulpvragen Zelfstandig blijven wonen en actief blijven Apetito Actief blijven DOCK Utrecht Rondkomen en geldzorgen Buurtteams Utrecht Jou Utrecht Vitaal en actief ouder worden SportUtrecht Logopedie voor ouderen bij Careyn Careyn Samen staan we sterker De Woonadviseur 55+ Wmo Cliëntenraad Utrecht - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Passie voor de zorg MBO Utrecht De Geldzaak De Rijnhoven - Jou Utrecht
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Actief blijven

BEHOEFTE AAN CONTACT

Of u nu van veel gezelligheid houdt of goed alleen kan zijn, het is fijn om regelmatig contact te hebben met andere mensen. Zoekt u iemand om mee te wandelen of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van DOCK Utrecht zijn er voor u in uw buurt. Loop eens binnen bij het buurtcentrum in uw buurt en kijk wat er te doen is. U kunt hier zelf actief aan de slag gaan of bijvoorbeeld samen met anderen een warme maaltijd eten. Ook het NIZU helpt u graag.

Meer informatie

Bel 030 – 236 17 45 (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) of kijk op Nizu.nl, ook voor andere activiteiten. Heeft u meer hulp nodig? Praat dan eens met uw huisarts of ga langs bij het buurtteam in uw wijk. U vindt de adresgegevens op pagina 5.

PLUSGIDS

Een overzicht van alle voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en geldzaken staat in de Plusgids Utrecht. U kunt het boekje gratis afhalen bij bibliotheken, buurtteams, buurthuizen, gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, woonzorgcentra en U Centraal. Of kijk op www.ugids.nl/plusgids.

COMPUTEREN

Heeft u moeite met de computer? Of met internet? Ook dan kunt u terecht bij het DigiTaalhuis in de bibliotheek. Of neem direct contact op met Digiwijs 3.0.

Meer informatie

Ze zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag op 030 – 878 15 35. U kunt ook mailen naar [email protected].
Of kijk voor meer informatie op www.digiwijs30.nl of op www.digitaalhuisutrecht.nl.

SAMEN BEWEGEN IS GEZELLIG EN GEZOND

Vindt u het leuk om te gaan bewegen en doet u dat liever samen met iemand? U kunt met een ‘beweegmaatje’ wandelen, zwemmen of fietsen. Een ‘beweegmaatje’ is een vrijwilliger die SportUtrecht aan u koppelt, zodat u samen op pad kunt.

Meer informatie

Kijk op www.sportutrecht.nl/beweegmaatjes voor meer informatie en het aanmelden. Ook vrijwilligers kunnen op deze pagina terecht om een kijkje te nemen en zich aan te melden.

JEKUNTMEER.NL

Zin om aan de slag te gaan? Te ontdekken wat u kunt? Ga naar www.jekuntmeer.nl. Op deze website kunt u zoeken in een actueel aanbod van activiteiten, cursussen en (vrijwilligers)werk. Door een paar vragen te beantwoorden, vindt u snel iets wat bij u past bij u in de buurt.

EEN KLEIN GEBAAR KAN HET VERSCHIL MAKEN

Bijna de helft van de volwassenen in Utrecht voelt zich wel eens eenzaam. En een op de vijftien voelt zich ernstig eenzaam. Een klein gebaar van een ander kan dan veel betekenen. Vooral tijdens de koude, korte winterdagen. Kijk wat u kunt doen. Heeft u een familielid, vriend(in) of buur die zich eenzaam voelt? Er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met u of met anderen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat u kunt doen als u vermoedt dat iemand eenzaam is? Neem contact op met het Infopunt Informele Zorg via 030 – 236 17 45 of via [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: