Voorpagina Voorwoord De Rijnhoven Servicepunt - DOCK U Centraal Het buurtteam voor al uw hulpvragen Zelfstandig blijven wonen en actief blijven Apetito Actief blijven DOCK Utrecht Rondkomen en geldzorgen Buurtteams Utrecht Jou Utrecht Vitaal en actief ouder worden SportUtrecht Logopedie voor ouderen bij Careyn Careyn Samen staan we sterker De Woonadviseur 55+ Wmo Cliëntenraad Utrecht - Mantelzorgers staan er niet alleen voor Passie voor de zorg MBO Utrecht De Geldzaak De Rijnhoven - Jou Utrecht
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Beste inwoner van Utrecht,

We vinden het belangrijk dat iedereen gezond, gelukkig en zelfstandig kan wonen en leven in onze stad. Iedereen heeft wel eens advies of hulp nodig in het leven. Daarbij is het belangrijk dat we naar elkaar omkijken, hulp vragen én hulp bieden. Zo staan we samen sterker in Utrecht.

Soms is hulp van mensen in uw eigen omgeving niet mogelijk of niet genoeg. Dan zijn wij er voor u. Zodat zoveel mogelijk Utrechters mee kunnen doen. En rond kunnen komen. Zelfstandig kunnen wonen, ook als u ouder wordt of een beperking heeft. In Utrecht zijn er veel mogelijkheden.

Kijken naar wat er wél kan

Misschien heeft u behoefte aan sociale contacten, of u zoekt een vrijwilliger die uw hond uit kan laten of kan helpen met de boodschappen. Of u wilt zelf vrijwilligerswerk doen. U wilt advies om rond te komen of weten waar u recht op hebt. Weet dat er heel veel mogelijk is in onze stad. Daarbij kijken we zoveel mogelijk naar wat u zelf nog kan, waar u echt behoefte aan heeft en wat er dan nog meer nodig is.

Maak kennis met al het aanbod in Utrecht

In deze informatiekrant maakt u kennis met organisaties waar u terecht kunt voor advies of ondersteuning. U krijgt ook veel tips over welke activiteiten er allemaal te doen zijn in Utrecht.

Er is een groot aanbod van de gemeente, vrijwilligers en andere organisaties in onze stad. Wist u dat u -zonder afspraak- terecht kunt bij het Servicepunt in het stadskantoor in Utrecht? Bijvoorbeeld voor vragen over uw pensioen of de energievergoeding? De medewerkers staan voor u klaar.

Ik hoop dat deze informatie u op weg helpt. Weet dat u er niet alleen voor staat. Samen staan we sterker.
Ik wens u een heel prettig en vooral gezond 2024.

Hartelijke groet,

Linda Voortman
Wethouder Zorg en Welzijn / Maatschappelijke Ondersteuning

WAT VINDT U VAN DEZE KRANT?

Heeft u suggesties? Laat het weten via [email protected].

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Utrecht.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Januari 2024

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: