Voorblad Voorwoord Santé Partners Sociale Poort - Wijkteam voor jeugd en gezin Home Instead EnergieVitaal Bibliotheek Rivierenland Geldproblemen? Vraag om hulp! Mozaïek Welzijn Sociaal Plein Tiel Herbergier Tiel Stichting Leergeld - Zijn uw geldzaken wel goed geregeld? Regelingen - Administratie- en Formulierenhulp Je kind wegwijs maken met geld Energietoeslag - Over Rood helpt ondernemers Maatman Zorggroep ROC Rivor - Ontmoetingscentrum Walstede ROC Rivor SZR Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Santé Partners - Bibliotheek Rivierenland Humanitas - Mozaïek Welzijn RIBW Nijmegen en Rivierenland Samen sterk voor mensen met een beperking 's Heeren Looinformatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Samen voor een mooie toekomst

Jong en oud, met veel of weinig geld: in Tiel moet iedereen kunnen meedoen. Als gemeente dragen we hier graag aan bij. Vaak kunt u zelf al veel doen – soms met hulp van familie en vrienden. Daarnaast zijn er veel voorzieningen waar iedereen terecht kan. En als het nodig is, bieden we hulp op maat. In deze krant zetten we de mogelijkheden op een rij.

De Sociale Poort is het toegangsloket voor alle vragen over zorg en ondersteuning. Dit informatie- en adviespunt bestaat nu drie jaar. Steeds meer inwoners weten het te vinden. Met kleine, praktische tips kunnen de medewerkers u vaak al verder helpen. En anders weten ze waar u terecht kunt.

Zo is het wijkteam er voor gezinnen en jongeren. Bijvoorbeeld voor vragen over opvoeden, gedragsproblemen, een echtscheiding of verlies van een dierbare. Maar ook over financiën. Dat geldt zeker voor jongeren. Want als je 18 jaar wordt, moet je ineens veel zelf regelen. Als je dit goed doet, hou je meer grip op je geld.

Belangrijk, want geldzorgen hebben grote invloed op het leven. Je slaapt er letterlijk slecht van, mist de concentratie om te solliciteren. Relaties lijden eronder en je moet stoppen met sport en culturele activiteiten. Je gezondheid gaat vaak achteruit en je wordt eenzamer. Ook de ontwikkelingskansen van kinderen nemen af. De impact van armoede is enorm.

Daarom willen we geldproblemen voorkomen. Dat doet de gemeente samen met andere organisaties en vrijwilligers. Zo zijn er budgetcoaches, schuldhulpmaatjes en hulp bij administratie. En helpen energie- coaches bij het besparen van energie. Daarnaast proberen we betalingsachterstanden vroeg te signaleren en snel hulp te bieden. Verder zijn er veel regelingen voor mensen met een laag inkomen. Komt u toch in de schulden? Dan kunt u rekenen op snelle schuldhulpverlening. Inclusief goede coaching en nazorg. Zodat het niet opnieuw gebeurt.

Samen werken we zo aan een toekomst zonder geldzorgen. Waar iedereen mee kan doen. De eerste stap? Neem contact op met de Sociale Poort. Onze medewerkers wijzen graag de weg.

Carla Kreuk,
Wethouder Zorg en Welzijn

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Tiel.

Beeld
Raphaël Drent, 3Jet Fotografie, Mozaïek, Energieloket Rivierenland, gemeente Tiel.

Teksten en redactie
&Teksten, Cop-Y in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

December 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: