Voorblad Voorwoord Santé Partners Sociale Poort - Wijkteam voor jeugd en gezin Home Instead EnergieVitaal Bibliotheek Rivierenland Geldproblemen? Vraag om hulp! Mozaïek Welzijn Sociaal Plein Tiel Herbergier Tiel Stichting Leergeld - Zijn uw geldzaken wel goed geregeld? Regelingen - Administratie- en Formulierenhulp Je kind wegwijs maken met geld Energietoeslag - Over Rood helpt ondernemers Maatman Zorggroep ROC Rivor - Ontmoetingscentrum Walstede ROC Rivor SZR Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Santé Partners - Bibliotheek Rivierenland Humanitas - Mozaïek Welzijn RIBW Nijmegen en Rivierenland Samen sterk voor mensen met een beperking 's Heeren Loo

Het leven
verder leven
in de Herbergier

In hartje Tiel vind je onze Herbergier. Een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Het monumentale pand was voorheen een oud Burgermannen en -vrouwenhuis is volledig aangepast en biedt nu een warm thuis aan 16 bewoners.

Herbergier Tiel staat voor het welzijn van zijn bewoners én dat van zijn medewerkers. Met aandacht en door maatwerk te leveren is er voor iedereen een fijne plek in de Herbergier. René en Judith Staakman startten twee en een half jaar geleden als herbergier in Tiel.  

Op hun 59e besloten zij om hun carrière vaarwel te zeggen en herbergier te worden. In Herbergier Tiel wonen 16 dementerende ouderen. Zij worden verzorgd en bijgestaan door 35 professionals die naast verzorgende taken vooral aandacht hebben voor het welzijn van de bewoners. Dankzij het kleinschalige karakter zijn de lijnen kort, is er altijd een vast aanspreekpunt en kunnen we focussen op datgene waar het om draait: het welzijn van de bewoner.

In Herbergier Tiel hebben de verzorgenden oog voor wie iemand nu is, maar we kijken ook naar de mens achter de dementie. Iedereen is waardevol en kan zichzelf zijn. Daarom passen we onze ondersteuning zoveel mogelijk aan op de levensgeschiedenis van onze bewoners.

Zij zijn niet gebonden aan de medewerkers-roosters, maar volgen het dagritme zoals ze dat zelf gewend zijn. Denk aan opstaan, lichaamsverzorging of bezoek ontvangen. Iedereen doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo. Samen vormen we een groot huishouden en een veilige haven met een warme club mensen. Waar bewoners hun eigen leven blijven leiden tot hun levenseinde.

Ons huis heeft 16 comfortabele appartementen. Elke bewoner richt zijn of haar vertrek in naar persoonlijke smaak en met eigen meubilair. Ieder appartement beschikt over een privé badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen heeft een aparte slaapkamer en is geschikt voor bewoning door 2 personen.

De Herbergier is er voor iedereen. Want dementie kan iedereen overkomen. Ons huis heeft drie kamers bestemd voor mensen met een laag inkomen, bijvoorbeeld alleen AOW.

Bent u op zoek naar een liefdevol thuis voor uw dierbare met dementie? Of wil je ons medewerkers team versterken? De koffie staat klaar voor een kennismaking.

Ambtmanstraat 24 - 4001 MC Tiel
Tel. 06 213 87 235 - [email protected]
www.herbergier.nl/tiel

Uitgeroepen tot all -in werkgever van Tiel

Heeft u ook interesse in wonen of werken in onze Herbergier? Neem contact op, u bent van harte welkom.