Voorblad Voorwoord Santé Partners Sociale Poort - Wijkteam voor jeugd en gezin Home Instead EnergieVitaal Bibliotheek Rivierenland Geldproblemen? Vraag om hulp! Mozaïek Welzijn Sociaal Plein Tiel Herbergier Tiel Stichting Leergeld - Zijn uw geldzaken wel goed geregeld? Regelingen - Administratie- en Formulierenhulp Je kind wegwijs maken met geld Energietoeslag - Over Rood helpt ondernemers Maatman Zorggroep ROC Rivor - Ontmoetingscentrum Walstede ROC Rivor SZR Samen in de strijd tegen laaggeletterdheid Santé Partners - Bibliotheek Rivierenland Humanitas - Mozaïek Welzijn RIBW Nijmegen en Rivierenland Samen sterk voor mensen met een beperking 's Heeren Looinformatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Sociaal plein Tiel

In Tiel helpen we elkaar. Dat blijkt wel uit de mooie initiatieven voor mensen met geldzorgen. Bij het Sociaal Plein vindt u verschillende organisaties onder één dak.

SchuldHulpMaatjes
Tiel

Veel mensen hebben geldzorgen. Dat hoeft u gelukkig niet alleen op te lossen. De SchuldHulpMaatjes van Stichting Maatjes voor elkaar Tiel helpen u graag!

SchuldHulpMaatjes zijn er voor iedereen die geldzorgen heeft. Bijvoorbeeld door de duurdere energierekening. Geldproblemen bespreekt u waarschijnlijk niet met de buurvrouw bij een kopje koffie. Maar het is wel belangrijk dat u hulp durft te vragen.

Iemand die bij u past

Marja is SchuldHulpMaatje. Zij vertelt: “SchuldHulpMaatjes doen hun werk als vrijwilliger. We krijgen een opleiding om mensen goed te kunnen helpen. De Tielse SchuldHulpMaatjes hebben verschillende leeftijden en achtergronden. Zo is er altijd iemand die bij u past.”

Hulp zonder oordeel

Een SchuldHulpmaatje helpt u om weer overzicht te krijgen van uw geldzaken. Dit zonder te oordelen over de oorzaak van de problemen. “Mensen komen door allerlei situaties bij ons terecht. Bijvoorbeeld omdat de partner is overleden die altijd de administratie deed. Of omdat mensen zijn gescheiden of hun baan zijn kwijtgeraakt”, noemt Marja op.

Uitgangspunt is dat u zo snel mogelijk zonder hulp verder kan. De hulp van een SchuldHulpMaatje is gratis, maar niet vrijblijvend. “We verwachten wel dat u de afspraken nakomt die we samen maken.”

Contactgegevens

www.schuldhulpmaatjetiel.nl
Aanmelden via 06-18051501 of
[email protected]

Voedselbank Rivierenland

Leeft u in armoede? En is het moeilijk om iedere dag genoeg te kunnen eten? Voedselbank Rivierenland kan uitkomst bieden.

Bij de Voedselbank krijgt u hulp zonder oordeel over uw situatie. De Voedselbank krijgt voedsel en geld van sponsoren. Dankzij deze donaties kan de Voedselbank iedere week voedselpakketten uitdelen aan gezinnen in de regio Rivierenland.

Oog voor voedsel, hart voor mensen

De Voedselbank draait volledig op vrijwilligers. Joke Steigerwald is coördinator. Zij vertelt: “Als Voedselbank willen we (verborgen) armoede helpen verzachten. En voedselverspilling verminderen. Onze insteek is: mensen helpen waar nodig - en vooral bijdragen om hen weer zelfredzaam te maken.” Het pakket van Voedselbank Rivierenland is een aanvulling. Het is tijdelijke noodhulp tot uw geldzaken weer beter op orde zijn. Joke: “Er zijn voorwaarden voor het ontvangen van een voedselpakket. Daar houden we ons aan. Maar we bieden ook maatwerk. Als de nood hoog is, zorgen we dat er de eerstvolgende vrijdag een noodpakket klaarstaat. Gemiddeld komen mensen zo’n 13 tot 14 maanden bij ons.’’

Als u bent aangemeld voor de Voedselbank, krijgt u een pasje met een nummer. De vrijwilligers weten dus niet wie u bent. Zo zorgt de Voedselbank voor uw privacy. Met het pasje kunt u ook terecht bij kledingbank Klesteo.

Contactgegevens

www.voedselbankrivierenland.nl
[email protected]
0344-606 993 of 06-25526506

Kleding- en speelgoedbank Tiel

Iedereen draagt graag mooie kleding. En kinderen spelen graag met leuk speelgoed. Maar niet iedereen kan het betalen. KLESTEO helpt mensen in armoede aan kleding, speelgoed en andere artikelen.

Tino van Lienden is voorzitter van KLESTEO. Hij vertelt: “Onze ruimte is hetzelfde ingericht als een winkel in de stad. Maar dan zonder kassa. Het is een hele welkome omgeving.’’ Het hele gezin kan winkelen voor zomer- en winterkleding, speelgoed en knuffels. Er zijn ook andere dingen. Zoals buggy’s, ledikantjes en dekbedden. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Alle spullen zijn gedoneerd door inwoners en organisaties uit Tiel en omgeving.

Winkelen op afspraak

“Winkelen bij KLESTEO kan alleen op afspraak. Bezoekers kunnen twee keer per jaar bij ons terecht. Zes maanden na uw bezoek kunt u dus weer een nieuwe afspraak maken. Jarige kinderen mogen een keertje extra komen en een cadeautje uitzoeken. En als er een kleinkind is geboren, kunt u een kraamcadeautje ophalen”, vertelt Tino.

Vriendelijk en respectvol

Het team van KLESTEO bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen graag en oordelen niet over uw situatie. “Mensen schamen zich soms nog om zich aan te melden. Ik hoop dat het taboe er een beetje vanaf gaat. En mensen de hulp durven te vragen die zij nodig hebben.”

Contactgegevens

Inleveren van kleding en speelgoed kan op:
ma t/m vrij van 09.00 - 15.00 uur
za van 11.00 tot 12.00 uur
www.klesteo.nl | [email protected]
085 - 87 699 87

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: