Voorpagina Voorwoord Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden Arbeidstoekomst Cursus 'Vallen Verleden Tijd' Toegangsteam geldzorgen - Formulieren Informatie Team (FIT) Hoe ga je slimmer om met je geld? Rondkomen van een laag inkomen Toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) Dementievriendelijke gemeente Losser Sociaal sterker dankzij Join Us Fundament Losser en Participatieraad Losser Inloopspreekuur voor opvoedvragen over de puberteit Vrijwilligerswerk zonder verplichting Culturele Ontmoeting Regeling voor inwoners met een beperkt inkomen

Het Toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz)

Het Toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) van de gemeente Losser is er voor alle inwoners van de gemeente Losser. Heeft u hulp nodig en komt u er zelf even niet uit? Trek aan de bel, want daar zijn we voor! Het Toegangsteam geldzorgen is onderdeel van het Toegangsteam wijz.

  • Heeft u ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen?
  • Heeft u behoefte aan hulp bij het vinden van passend werk?
  • Wilt u uw leefstijl verbeteren en fitter worden?
  • Maakt u zich zorgen over iemand die eenzaam is?
  • Heeft u vragen over de opvoeding van uw kinderen?
  • Heeft u vragen over geldzaken?

Het Toegangsteam is er voor ál uw vragen. Ook over financiën, scheidingsproblemen, dagbesteding, regelgeving of vervoer kunt u contact opnemen met het Toegangsteam wijz. Of het nou gaat om een eenvoudige of een ingewikkelde vraag, om een doorverwijzing of informatie, we zijn er voor u. Twijfelt u of we u kunnen helpen bij uw vraag? Neem dan contact op. Wij denken graag met u mee!

Hoe kunt u contact opnemen?
Bellen:
U kunt het Toegangsteam op werkdagen tussen 9.30 en 15.30 uur bellen via telefoonnummer 053 - 537 74 00.

Langskomen:
Komt u liever langs? Op werkdagen tussen 9.30 en 15.30 uur kunt u langskomen in ‘t Lossers hoes aan het Raadhuisplein 1 in Losser. U kunt zich melden bij de receptie.

Digitaal formulier:
U kunt ook contact opnemen met Toegangsteam wijz via het contactformulier op de website www.losser.nl/Contact/Contact_en_openingstijden/Contactformulier

Mailen:
U kunt uw vraag ook mailen door een bericht te sturen naar [email protected].

Werkwijze
Wat gebeurt er als u contact met ons heeft gezocht? We bespreken allereerst samen met u (en eventueel uw mantelzorger en/of uw onafhankelijk cliëntondersteuner) uw hulpvraag. Daarbij kijken we naar wat u zelf kunt en wat uw omgeving voor u kan betekenen. Soms lukt het niet om zelf, of met anderen, een oplossing voor uw situatie te vinden.

We bekijken dan hoe we u op weg kunnen helpen zodat u zo normaal mogelijk mee kunt blijven doen. De ondersteuning die we bieden is zo licht mogelijk, maar intensief waar dat nodig is.

U krijgt een vaste contactpersoon. We werken integraal. Dat betekent dat we onderling afstemmen. Dat doen we om te voorkomen dat u en andere personen binnen uw huishouden onnodig te maken krijgen met veel hulpverleners. En dat u uw verhaal steeds opnieuw moet vertellen. Uw contactpersoon zorgt er ook voor dat hulpverleners goed samenwerken. Als het nodig is en de situatie daarom vraagt, wordt er een gespecialiseerde collega of een andere professional ingeschakeld. Blijkt dat onze ondersteuning niet voldoende is, dan verwijzen we u door naar een andere organisatie die u verder kan helpen. We werken samen met allerlei organisaties in de regio.

Onafhankelijke cliëntondersteuning  
Als u wilt, kunt u zich ook laten bijstaan door een onafhankelijke cliëntondersteuner van Zorgbelang Overijssel. De cliëntondersteuners zijn niet afhankelijk van de gemeente of zorgverlener. De cliëntondersteuners luisteren, denken met u mee en bieden advies. Ze hebben geheimhoudingsplicht. De dienstverlening is gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op www.adviespuntzorgbelang.nl of bellen naar 074 - 291 35 97.

Sociale kaart  
De sociale kaart van Losser geeft een overzicht van allerlei organisaties en activiteiten op het gebied van werk, inkomen, jeugd en gezin, zorg en welzijn. De sociale kaart is online te vinden op www.hallolosser.nl/socialekaart.

18 en dan?!  
Ben je of word je binnenkort 18 jaar? Dan gaan er voor jou een aantal dingen veranderen. In de app Kwikstart vind je alle te regelen zaken handig op een rijtje. Download de app via de App Store of Play Store.