Voorpagina Voorwoord Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden Arbeidstoekomst Cursus 'Vallen Verleden Tijd' Toegangsteam geldzorgen - Formulieren Informatie Team (FIT) Hoe ga je slimmer om met je geld? Rondkomen van een laag inkomen Toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) Dementievriendelijke gemeente Losser Sociaal sterker dankzij Join Us Fundament Losser en Participatieraad Losser Inloopspreekuur voor opvoedvragen over de puberteit Vrijwilligerswerk zonder verplichting Culturele Ontmoeting Regeling voor inwoners met een beperkt inkomen

Voor alle papa’s en mama’s:
het MamaPapacafé in Losser

Het MamaPapacafé is een laagdrempelige inloop waar (aanstaande) ouders/verzorgers elkaar, samen met hun kinderen, kunnen ontmoeten. Zij kunnen onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen en kennis uitwisselen. Onze gastvrouwen staan klaar om ze te ontvangen en om vragen te beantwoorden. Ook zijn er regelmatig externe deskundigen/gastsprekers aanwezig.

Voor wie is het?
Het MamaPapacafé richt zich op (aanstaande) ouders/verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar uit de gemeente Losser. Het MamaPapacafé is een mooie gelegenheid om andere ouders te leren kennen, ervaringen uit te wisselen, te leren van deskundigen en vriendschappen te sluiten!

Waar is het?
Het MamaPapacafé is in even weken geopend op woensdag van 9.30 uur tot 11.30 uur in ‘t Lossers hoes (bibliotheek).

Adres: Raadhuisplein 1, Losser.

Kijk voor een actueel programma op: www.fundamentlosser.nl/agenda.
Bij vragen neem contact op met Karin Pikula-Meijer van Fundament via [email protected].

MamaPapaCafe Losser


Kent u de Participatieraad Sociaal Domein van de gemeente Losser al?
Hét aanspreekpunt voor inwoners

De participatieraad is een onafhankelijke adviesraad van en voor het college, die gevraagd en ongevraagd advies geeft over beleidsvraagstukken in het sociaal domein. Deze adviesraad buigt zich over vraagstukken rond thema’s zoals zorg, welzijn, jeugd, gezondheidszorg, werk en inkomen, sport en cultuur.

De participatieraad
“Als participatieraad zijn wij hét aanspreekpunt van een dorp, wijk, organisatie of vereniging”, vertelt lid Rob Swennenhuis. “We bekijken goed wat er in de samenleving speelt. Dit nemen we mee in ons advies aan het college.” Op die manier leveren de leden van de participatieraad een enorm waardevolle bijdrage aan onze gemeente. “Voorstellen van de participatieraad in het gemeentelijk beleid terugzien geeft voldoening. Wij doen ertoe”, zegt lid Jos Westerveld.

Deel ook uw mening of advies
Wilt u met de participatieraad in gesprek? Wilt u bijvoorbeeld uw mening of input delen met de gemeente over een van de bovenstaande thema’s? Wees welkom en neem contact op met de participatieraad via de contactgegevens hiernaast.

Vacature
De participatieraad is op zoek naar een nieuwe secretaris. Taken die hierbij horen zijn:

  • Agenda opstellen en uitnodigingen versturen voor maandelijkse bijeenkomsten;
  • Maandelijkse bijeenkomsten bijwonen en hiervan verslag leggen;
  • Beheer en onderhoud van de website;
  • Eindredactie bij adviezen naar het college, jaarwerkplan en jaarverslag;
  • Andere administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van mail en post;
  • Incidenteel bijwonen van extra overleggen, thema- bijeenkomsten, congressen of infoavonden, deskundigheidsbevordering.

Daarnaast krijgt u een onkostenvergoeding en een laptop en printer in bruikleen. Iets voor u? Meld u aan voor de participatieraad door een mail te sturen naar Harry Stopel, voorzitter.

Contactgegevens Harry Stopel:
[email protected] of 06 - 2294 1855

Meer weten? Klik hier en bekijk het filmpje over de participatieraad. Lid Jos Westerveld en wethouder Marian Oosterbroek vertellen wat het vrijwilligerswerk inhoudt en waarom dit zo belangrijk is.

Vragen over het opvoeden van uw kind?

Heeft u de website www.loes.nl al eens bezocht? Op de website vindt u allerlei informatie en advies over het opvoeden van kinderen (0-23 jr).

U vindt op LOES.nl informatie en advies over het opvoeden van kinderen in alle leeftijden
Vanaf het moment dat u zwanger bent tot het moment dat uw kinderen jongvolwassenen zijn. De website staat vol opvoedcursussen, blogs van andere ouders, interessante links en webinars. Webinars kunt u online vanuit huis volgen. Met deze informatie kunt u zelf weer verder. De opvoedcursussen vinden op verschillende locaties in Twente plaats.

Staat de informatie die u zoekt over opvoeden niet op LOES.nl?
Neem dan contact op met het Toegangsteam werk inkomen jeugd en zorg (wijz) van de gemeente Losser. Dit kan elke werkdag van 09.30 tot 15.30 uur via het telefoonnummer 053 - 537 74 00, mail [email protected] of door een persoonlijk gesprek in ’t Lossers hoes aan het Raadhuisplein 1. De medewerkers van de gemeente Losser helpen u graag verder: ook bij opvoedvragen.