Voorpagina Voorwoord De Zorgzaak Stichting Welzijnswerk Hoogeveen SWW Hoogeveen Focus op jeugd en jongeren Spelerwijs Roelof van Echten College Interview met Machteld Huber De Westerkim Spinnenwebmodel Delu Je geldzaken in balans Zorgorganisatie Treant Treant Zorggroep Zwembad De Dolfijn - NNCZ Zwembad De Dolfijn NNCZ Stark - Spelerwijs De digitale overheid Bibliotheek Hoogeveen Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus Notarissen - E-health Notariskantoor Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus
SAMEN

POSITIEF GEZOND - In de gemeente Hoogeveen

Samen werken aan

jouw welzijn!

Bij Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) draait alles om jouw welzijn. Wij zijn er voor alle inwoners in de gemeente Hoogeveen, zodat zij kunnen meedoen en hun eigen leven kunnen leiden. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn actief in buurten, wijken, dorpen, op straat en op school. Zij zijn deskundig, makkelijk te bereiken en staan altijd klaar om te helpen. Of je nu 4 of 94 bent, je kunt bij ons terecht met vragen, problemen of ideeën.

Welzijn is meedoen

Welzijn is meedoen, het gevoel hebben dat je ertoe doet en een zinvol leven kunt leiden. We begrijpen dat niet iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Daarom zijn we er juist voor diegenen die tegen obstakels aanlopen. Of het nu grote uitdagingen zijn of kleine zorgen, we staan naast je om samen oplossingen te vinden. Dat doen we zo kort als het kan en zo lang als het nodig is.

Inloopspreekuren

Dagelijks komen onze sociaal werkers tijdens de inloopspreekuren in contact met mensen die problemen of vragen hebben rondom financiën, rouw of verlies, echtscheiding, eenzaamheid, mantelzorg en meer. Ook met opvoedingsvragen of problemen in het contact met organisaties kun je bij ons terecht. Samen bekijken we wat je nodig hebt en zoeken we naar oplossingen die bij jou passen.

Als je een beperking hebt

Onze cliëntondersteuners bieden ondersteuning aan mensen met een beperking en hun familie. Het kan gaan om een lichamelijke of licht verstandelijke beperking, maar ook als je een chronische ziekte hebt, kun je bij ons terecht. Zo sta je er niet alleen voor met je vragen over zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Mantelzorg

Wie zorgt voor een langdurig zieke partner, kind met een beperking of ander familielid, is mantelzorger. Wil je je verhaal of zit je met regelzaken? Dan weten onze consulenten de weg. Voor jonge mantelzorgers zijn er leuke activiteiten en voor volwassen mantelzorgers is er het programma Mantelzorg-Vitaal met ontspannende, sportieve en educatieve activiteiten.

Besparingen in beeld

Met De Voorzieningenwijzer helpen we je grip te krijgen op je financiën. Onze consulenten nemen samen met jou belastingen, toeslagen, energiecontracten en gemeentelijke regelingen door, met als doel om flink te besparen. Besparingen van €600,- tot €900,- per jaar zijn geen uitzondering. Op www.datgeldtvoormij.nl kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.

En wil je met je woning aan de slag? Ga dan in gesprek met een van de onafhankelijke Energie-Wooncoaches. Zij kunnen je gratis helpen met advies en het zetten van de juiste stappen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparende maatregelen in de woning.

Sociaal werker Jelinke gebruikt het spinnenweb in gesprek met een inwoner.

Word vrijwilliger

Een zinvol leven draait om betekenisvolle relaties en anderen helpen. Vrijwilligerswerk kan een groot verschil maken, niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld maatje worden voor mensen met een ziekte, ouderdom of psychische kwetsbaarheid. Maar ook voor gezinnen en jongeren kan een maatje fijn zijn. Samen optrekken vergroot het zelfvertrouwen, vermindert eenzaamheid en draagt bij aan welzijn en levenskwaliteit. Wij ondersteunen je graag bij jouw vrijwillige inzet.

Ontmoetingen

Positief gezond zijn draait ook om: een sociaal netwerk opbouwen, behouden of uitbreiden waar dat kan. We willen voorkomen dat ouderen en mensen die het moeilijk hebben, zich alleen voelen. Daarom organiseren we in onze gemeente Ontmoetingen in verschillende wijken, buurten en dorpen. Een kopje koffie en een leuke activiteit, onder het motto ‘doen waar je blij van wordt’. Daarnaast is er ook Ontmoet&Co, een plek waar je naast ontmoeten je hart kunt luchten en met vragen terecht kunt, bijvoorbeeld over je financiën of het plannen van je week.

Eric Holkers

Directeur Eric Holkers van SWW benadrukt het belang van positieve gezondheid: “hoe meer inwoners het gevoel hebben zichzelf goed te kunnen redden, hoe gezonder zij zich voelen. Onze medewerkers maken in het contact met inwoners gebruik van het spinnenwebmodel van positieve gezondheid om hieraan bij te dragen. Zo werken we met elkaar aan positief gezonde Hoogeveners die goed in hun vel zitten.”

Meer informatie?

Bezoek ons op het Centraal Bureau van SWW aan Het Haagje 119, waar we elke werkdag een inloopspreekuur hebben van 9.00 tot 12.00 uur. Jouw welzijn staat bij ons voorop!

Zie verderop in deze krant wat SWW zoal voor jeugd en jongeren doet.


Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: