Voorpagina Voorwoord De Zorgzaak Stichting Welzijnswerk Hoogeveen SWW Hoogeveen Focus op jeugd en jongeren Spelerwijs Roelof van Echten College Interview met Machteld Huber De Westerkim Spinnenwebmodel Delu Je geldzaken in balans Zorgorganisatie Treant Treant Zorggroep Zwembad De Dolfijn - NNCZ Zwembad De Dolfijn NNCZ Stark - Spelerwijs De digitale overheid Bibliotheek Hoogeveen Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus Notarissen - E-health Notariskantoor Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus
SAMEN

POSITIEF GEZOND - In de gemeente Hoogeveen

Een helpende hand in de wereld van

de digitale overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via het internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, je belastingaangifte, het verlengen van je rijbewijs, inzage in je zorgverzekering of je digitale dossier inzien bij de huisarts of het ziekenhuis. Dat zijn best ingewikkelde zaken, die veel mensen lastig vinden. Want waar vind je de juiste informatie? Waar moet je beginnen? Het is fijn als iemand je op weg helpt!

Kun je hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek, ook je geen lid bent. Bij het Digitaal spreekuur kun je zonder afspraak binnenlopen met vragen over je tablet, smartphone of computer. Onderdeel van het spreekuur is ook het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je vragen stellen over bijvoorbeeld Thuiskompas, DigiD en donorregistratie. Wij denken met je mee en geven je informatie waarmee je verder kunt. Of we verwijzen je door naar de juiste organisatie. Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis en voor iedereen.

Je kunt terecht in Bibliotheek Hoogeveen op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Ook zijn we regelmatig te vinden in in ‘t Anker in Hollandscheveld (iedere derde donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur).

Leer veilig internetten!

Wil je op een veilige manier het internet op of zelf je zaken met de overheid online regelen? De Bibliotheek biedt verschillende cursussen aan voor het leren omgaan met computer of tablet, veilig internetten en digitale overheidszaken regelen. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, je kunt kiezen voor een cursus die bij je past, op je eigen computer, iPad of tablet.

Ik zag als een berg op tegen digitale overheidszaken. Nu ik alles zelf regel, valt het eigenlijk best mee!
-Cursist ‘Werken met de e-overheid’

Voor de beginners is er de cursus ‘Klik & Tik’. Een gratis cursus waar je leert hoe je moet e-mailen, informatie op zoekt, iets koopt op of downloadt van het internet. Hoe je sociale media gebruikt en foto’s uploadt.

Kun je een beetje met het internet omgaan, maar vind je het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Dan is de cursus “Werken met je DigiD’ iets voor jou. Deze cursus is ook gratis en leert je alles over hoe je gebruik maakt van je DigiD en het online regelen van overheidszaken.

Bij onze maandelijkse workshops in de Bibliotheek worden specifieke onderwerpen behandeld, zoals het plannen van een route in Google Maps, het werken met de telefoon, het veilig updaten van je telefoon of het maken van een online fotoboek. De lessen worden in samenwerking met SeniorWeb georganiseerd.

Meer informatie?

Kijk voor de data op: www.bibliotheekhoogeveen.nl of loop even binnen voor meer informatie.

Bibliotheek Hoogeveen
Willemskade 27
7092 AV Hoogeveen

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: