Voorpagina Voorwoord De Zorgzaak Stichting Welzijnswerk Hoogeveen SWW Hoogeveen Focus op jeugd en jongeren Spelerwijs Roelof van Echten College Interview met Machteld Huber De Westerkim Spinnenwebmodel Delu Je geldzaken in balans Zorgorganisatie Treant Treant Zorggroep Zwembad De Dolfijn - NNCZ Zwembad De Dolfijn NNCZ Stark - Spelerwijs De digitale overheid Bibliotheek Hoogeveen Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus Notarissen - E-health Notariskantoor Tijdhof, Daverschot & De Jong Posthumus

Zwemmen goed idee voor elke leeftijdsgroep

Een spetterende belevenis

Kom naar zwembad De Dolfijn gelegen aan de Bentincksdijk 10 te Hoogeveen en kom genieten in één van onze baden. We hebben een 6-banen wedstrijdbad, recreatiebad en een instructiebad. Speciale voorzieningen maken het zwembad ook voor mensen met een beperking toegankelijk. Rond het zwembad is er gratis parkeergelegenheid en zijn er voldoende mogelijkheden om de fiets te stallen.

Werken aan je conditie in het zwembad.

Werken aan je conditie kun je door banen te trekken in het wedstrijdbad of door deel te nemen aan een van onze diverse lessen aquasport. Wij bieden uitdagende groepslessen voor elke leeftijd en alle conditieniveaus. Het water maakt bewegen gemakkelijker. Daardoor kun je op sportief niveau veel bereiken en is de kans op blessures gering. In een groepsles bepaalt ieder zijn eigen tempo en daarom is aquasporten voor iedereen geschikt.

Er zijn voor alle leeftijden allerlei mogelijkheden om in vorm te komen en te blijven zoals Aquajoggen, Aquafit, Aquafloat, Aquarobic, Aquafietsen en Meer Bewegen voor ouderen.

Tevens hebben we een groep Meer Bewegen voor Hartpatiënten, deze groep is voor (ex) hartpatiënten.

Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ)

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen we dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt.

Ons doel is dat iedereen het Zwem-ABC haalt. Met zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Baby- & peuterzwemmen

Ouders, en ook opa’s en oma’s, met (klein)kinderen van 3 maand tot 4 jaar kunnen meedoen aan het baby- en peuterzwemmen. Genieten met je kind en het spelenderwijs aan het water laten wennen en daarnaast leuke contacten met andere ouders en kinderen opdoen. Na de les kun je gezellig met elkaar koffie of thee drinken en voor de kinderen is er ranja aanwezig. Dit laatste is in de lesprijs opgenomen en kost dus niets extra’s. Voor de geboorte van het kind kun je al starten met de cursus zwangerschapszwemmen.

Bijzondere regeling

Zwembad de Dolfijn neemt deel aan het project Mantelzorg Vitaal. Via SWW kan men een badenkaart aanvragen voor het zwembad. Tevens werken wij samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch zwemles kunnen volgen. Voor die kinderen en jongeren wordt het lesgeld betaald door het fonds.

Restaurant

Het restaurant is met zijn gezellige sfeer de perfecte plek om onder het genot van een kop koffie, thee of een glas fris bij te komen van het zwemmen. Trek gekregen van het zwemmen? Je kunt even bijkomen onder het genot van een lekkere snack in het restaurant of op het terras naast het zwembad. Het restaurant is tijdens openingstijden van het zwembad altijd geopend.

Sportcom App

Download de gratis Sportcom App en kies voor ons zwembad.

Disco

2x per jaar wordt er een disco georganiseerd voor de basisschoolleerlingen met minimaal een
A-diploma.

Zwembad De Dolfijn

Bentincksdijk 10 te Hoogeveen
Meer informatie: www.zwembaddedolfijn.nl