Voorpagina Voorwoord Keep in Touch Hulpverlening Sport en cultuur in Goeree Overflakkee Benschop Figee Notarissen Dorp van morgen Oost West Wonen Jongeren Op Gezond Gewicht Jan Arends Peuteropvang - Leerlijn Groepshulp Kinderopvang Kibeo Stichting Sjaloom Zorg - E-health Stichting Sjaloom Zorg Careyn - Zuidwester Careyn Eigenz Kibeo - Stichting ZIJN Stichting ZIJN
in de gemeente Goeree-Overflakkee 

Beste inwoners,

Het ontspannen, dorpse karakter - elkaar groeten, naar elkaar omzien - maakt Goeree-Overflakkee een fijne plek om te wonen. Het zorgen voor onze mede-inwoners zit diepgeworteld in de cultuur van ons mooie eiland. Dit doen we voor én met elkaar. Het is hartverwarmend om te zien hoe velen zich inzetten voor anderen, hetzij door vrijwilligerswerk, het delen van kennis of gewoon een vriendelijk woord voor iemand die het nodig heeft.

In de dorpen en buurtschappen op Goeree-Overflakkee worden veel initiatieven ontwikkeld. Of het nu gaat om buurtmoestuinen, culturele evenementen of ondersteuning voor kwetsbare groepen, deze initiatieven tonen de kracht van gemeenschapszin en het vermogen om samen positieve verandering te bewerkstelligen.

Het is ook van belang dat we blijven investeren in een gezonde levensstijl. Voor onszelf én voor onze kinderen. Een gezonde jeugd is de basis voor een stralende toekomst. Daarom is het van het grootste belang dat we werken aan een omgeving waarin onze jongeren kunnen gedijen. We moeten zorgen voor veilige speelplekken, toegang tot kwalitatief goed onderwijs en gezonde voedingskeuzes. Onze gemeente streeft ernaar een plek te zijn waar kinderen fijn kunnen opgroeien. Ze moeten alle kansen en mogelijkheden krijgen die ze verdienen en zich al van jongs af aan kunnen ontwikkelen.

Een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is actief bezig zijn. Goeree-Overflakkee biedt tal van mogelijkheden om actief te blijven.

Ga lekker fietsen langs onze dijken, wandelen op de Slikken van Flakkee, mountainbiken door de Kwade Hoek of meld u aan bij een sportvereniging. Als inwoner van Goeree-Overflakkee kunt u met vragen over sport, maar ook over cultuur, terecht bij het gemeentelijke sport- en cultuurloket. Verderop in deze uitgave leest u hier meer over.

Samen bouwen we aan een gemeente waarin we trots kunnen zijn om te leven, werken en groeien.

Berend Jan Bruggeman
Wethouder Sociaal Domein

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
FacebookLinkedIn

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van gemeente Goeree-Overflakkee.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Oktober 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: