Voorpagina Voorwoord Keep in Touch Hulpverlening Sport en cultuur in Goeree Overflakkee Benschop Figee Notarissen Dorp van morgen Oost West Wonen Jongeren Op Gezond Gewicht Jan Arends Peuteropvang - Leerlijn Groepshulp Kinderopvang Kibeo Stichting Sjaloom Zorg - E-health Stichting Sjaloom Zorg Careyn - Zuidwester Careyn Eigenz Kibeo - Stichting ZIJN Stichting ZIJN
in de gemeente Goeree-Overflakkee 

3 tips om aan te sluiten bij de ontwikkeling van je kind

De eerste wankelende stapjes van je kind, het voelt bijna als gisteren. Voor je het weet loopt je kind zelfstandig en formuleert hij of zij al hele zinnen. De eerste jaren van je kind zijn gevuld met grote ontwikkelsprongen. Een periode waarin het belangrijk is om hem of haar een geliefd en veilig gevoel te geven. Hoe je het beste aansluit bij deze ontwikkelingen? Dat lees je hieronder!

1. Bied emotionele veiligheid

Een hechte band met jou als ouder of verzorger is ontzettend belangrijk. Zo voelt je kind zich gezien en gehoord. Daarnaast heeft je kind voorspelbaarheid nodig, zoals een vast dagritme. Breng bijvoorbeeld structuur aan de dag d.m.v. dagritmekaarten. Weten wat je kan verwachten zorgt namelijk voor emotionele veiligheid.

2. Geef ruimte om te ontdekken

Met spelen en experimenteren ontdekt je kind de wereld. En er is een heleboel te ontdekken!
Geef je kind veilig en uitdagend speelgoed dat past bij de ontwikkelfase waarin je kind zit. Moedig je kind aan en daag hem of haar uit met eenvoudige spelletjes.

3. Creëer een sociale omgeving om van te leren

Je eerste vriendschappen zijn soms voor het leven. Je kind is van nature op zoek naar sociaal contact en leert een heleboel van vriendjes. Zo leert je kind op jonge leeftijd om zichzelf te zijn, emoties te uiten en te spelen met leeftijdsgenoten in een grote groep.

Met deze tips groeit, ontdekt en ontwikkelt jouw kind zich in een veilige omgeving!

Meer informatie?

Kijk op www.kibeo.nl

Bouwen aan een betere toekomst voor iedereen: de onmisbare rol van een welzijnsorganisatie

Stichting ZIJN is dé welzijnsorganisatie op Goeree-Overflakkee en de missie is helder: het bevorderen van het welzijn en de kwaliteit van leven van alle inwoners van Goeree-Overflakkee. In deze tijd van uitdagingen en kansen zetten de medewerkers van Stichting ZIJN zich iedere dag in om mensen te helpen in hun streven naar een gezonder en gelukkiger leven. Dat doen zij met een breed aanbod aan diensten en activiteiten op diverse gebieden: welzijn, jongerenwerk en cultuur.

Het team van ZIJN Jongerenwerk met v.l.n.r.
Kim, Simon, Matthijs, Helen, Dinant en Mirjam

Team Welzijn

De adviseurs staan klaar om hulp en ondersteuning te bieden op het gebied van welzijnsadvies, eenzaamheidspreventie, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Verspreid over het eiland worden er allerlei evenementen georganiseerd waarbij iedereen welkom is, of het nu gaat om een gezellig praatje of een sociale activiteit. De medewerkers van Formulierenhulp helpen met budgetcoaching en het invullen van formulieren zoals toeslagen, kwijtscheldingen en bezwaarschriften.

ZIJN Jongerenwerk

Het team bestaat uit zes enthousiaste jongerenwerkers en biedt jongeren een fijne plek om elkaar te ontmoeten, een luisterend oor en een kop thee voor wie daar behoefte aan heeft en organiseert allerlei leuke sportieve, informatieve en creatieve activiteiten.

Cultureel centrum Het Diekhuus

Het Diekhuus is het kloppend hart van het eiland en brengt mensen bij elkaar om samen te genieten van cultuur, kunst en muziek.

Meer informatie?

Team Welzijn (0187) 48 33 66
Het Diekhuus (0187) 48 24 00
Formulierenhulp (0187) 48 65 40

Of neem een kijkje op de website: zijngo.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: