Voorpagina Voorwoord Keep in Touch Hulpverlening Sport en cultuur in Goeree Overflakkee Benschop Figee Notarissen Dorp van morgen Oost West Wonen Jongeren Op Gezond Gewicht Jan Arends Peuteropvang - Leerlijn Groepshulp Kinderopvang Kibeo Stichting Sjaloom Zorg - E-health Stichting Sjaloom Zorg Careyn - Zuidwester Careyn Eigenz Kibeo - Stichting ZIJN Stichting ZIJN
in de gemeente Goeree-Overflakkee 

Achter elke deur schuilt een ander verhaal

Waarom kiezen zorgprofessionals voor een carrière als wijkverpleegkundige? Deze vraag stellen we aan twee jonge wijkverpleegkundigen: Linda van den Bout en Melief de Zwart.

Linda (30 jaar) vertelt: “Drie jaar geleden verhuisde ik terug naar Goeree-Overflakkee en zocht ik een nieuwe baan. Ik verlangde naar meer regelmaat en vond dat als wijkverpleegkundige bij Careyn. Ik ontdekte de vacature online, liep een dagje mee, en nam toen mijn beslissing.” Ze voegt eraan toe: “Nu ik een jong gezin heb, biedt deze baan de perfecte balans; ik kan mijn eigen werkschema beheren.”

Thuiszorg versus ziekenhuis

Melief (23 jaar) vult aan met haar verhaal: “Ik woon in Dirksland en heb mijn roeping in de thuiszorg gevonden. Tijdens mijn HBO-studie liep ik in mijn derde jaar stage bij een team op Goeree-Overflakkee. Ik kreeg het aanbod om mijn afstudeerstage bij Careyn te voltooien, maar ik wilde eigenlijk in een ziekenhuis werken omdat ik dacht dat je daar het meeste zou leren. Maar al snel merkte ik dat het ziekenhuis niet mijn plek was. Gelukkig kon ik snel weer aan de slag bij Careyn na contact met de teammanager.”

Vertrouwensband

Linda deelt waarom haar werk zo bevredigend is: “Ik stap letterlijk het leven van mensen binnen. Het biedt een persoonlijke inkijk en het opbouwen van vertrouwen met cliënten en hun families is heel bijzonder. Het stelt ons in staat om betere zorg te leveren door echt te begrijpen wat er nodig is. Soms zijn we de enige mensen die een cliënt op een dag ziet, dus onze aanwezigheid kan iemands dag opfleuren.”

Wij runnen de zaak en zijn daar trots op

Beide verpleegkundigen benadrukken de diversiteit van hun functie: van zorgstartgesprekken tot multidisciplinair overleg en samenwerking met verschillende disciplines. Ze zijn enorm blij met de mogelijkheden voor opleiding en groei bij Careyn, de sterke teamgeest en de kans om bij te dragen aan verbeteringen in de zorgkwaliteit. Melief voegt eraan toe dat ze trots is op haar snelgroeiende netwerk in de cliëntenzorg en de waardering die ze krijgt van collega’s en andere disciplines. Samen concluderen ze: “Thuiszorg op Goeree-Overflakkee is fantastisch!”

Meer informatie?

Kijk op www.werkenbijcareyn.nl

Een halve eeuw
toewijding!

Dit jaar viert Zuidwester een indrukwekkende mijlpaal: hun gouden jubileum. Al vijftig jaar lang hebben ze zich volledig toegewijd aan het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Het begon bij Hernesseroord

De reis begon op 2 juni 1973 toen Hernesseroord zijn allereerste cliënt verwelkomde in Middelharnis. De naam Zuidwester was toen nog niet in gebruik, maar dit moment markeerde het begin van iets bijzonders. Hernesseroord is nog steeds een essentieel onderdeel van de organisatie en de gemeenschap Goeree-Overflakkee.

Groei en uitbreiding over de decennia

In de afgelopen vijf decennia heeft Zuidwester kunnen groeien en uitbreiden. Wat begon als een bescheiden instelling, groeide uit tot een veelzijdige organisatie met tal van voorzieningen, zoals een kinderboerderij, behandelcentrum, een winkel en zelfs een zwembad. Het aantal cliënten en woonlocaties groeide gestaag.

In de jaren ‘90 verbreedde Zuidwester haar horizon buiten Hernesseroord. Er werden nieuwe voorzieningen geopend in verschillende steden in de regio. In 1994 kreeg de organisatie officieel de naam Zuidwester en breidde ze haar werkzaamheden uit naar Zeeland.

Zorg en ondersteuning voor diverse behoeften

Vandaag de dag biedt Zuidwester een breed scala aan diensten, waaronder wonen, dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling. Op Goeree-Overflakkee, waar het begon, worden ongeveer 300 cliënten ondersteund.

Inclusieve samenleving op het park Hernesseroord

Het park Hernesseroord ondergaat momenteel veranderingen, waarbij delen van het park worden verkocht voor nieuwbouwprojecten, waarmee ze streven naar een inclusieve samenleving. De drukbezocht bestaande voorzieningen, zoals de kinderboerderij en de natuurspeeltuin de Blije Wei, benadrukken deze sociale verbinding.

Meer informatie?

Dit 50-jarig jubileum viert niet alleen de geschiedenis van Zuidwester, maar ook hun voortdurende toewijding aan het ondersteunen van mensen met een beperking. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.zuidwester.org.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: