Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel staan bewoners er niet alleen voor

Wij zijn er voor mantelzorgers

Zorg je langere tijd en zonder betaling voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Dat kan zwaar zijn. Hoe combineer je het met werk of school? Hoe zorg je dat je tijd hebt voor jezelf? En wat als het niet meer gaat? Bij de mantelzorgcoaches van Mantelzorg Capelle kun je terecht met je verhaal, met vragen of voor advies. Je hoeft het niet alleen te doen!

Jonge mantelzorgers

Ook jongeren en zelfs kinderen zorgen soms voor iemand. Ben je tussen de 6 en 23 jaar en zorg je voor bijvoorbeeld je vader, moeder, oma of broertje? Dan ben je jonge mantelzorger. Dan heb je nog wat extra ondersteuning nodig. We luisteren graag naar je verhaal, kunnen tips geven of samen kijken hoe je wat meer tijd krijgt voor jezelf.

Vervangende zorg

Als mantelzorger is het soms handig als jouw mantelzorgtaken even worden overgenomen. Dit heet vervangende zorg of respijtzorg. Respijtzorg is alle hulp en ondersteuning die het mantelzorgers makkelijker maakt. Als de mantelzorger bijvoorbeeld een tijdje niet kan zorgen (door vakantie of ziekenhuisopname), kan de persoon die verzorging krijgt, soms tijdelijk logeren in een zorgpension of logeerhuis. Soms is het mogelijk een mantelzorgmaatje te krijgen, zodat de mantelzorger wat tijd voor zichzelf heeft.

Kinderen 0 - 12 jaar

Welzijn Capelle biedt ondersteuning aan jeugd van 0 tot 12 jaar. Kinderen en hun ouders kunnen terecht bij onze KinderLabs. Voor leuke en leerzame activiteiten en voor informatie en advies. De kinderbuurtcoaches en jongerenwerk (JWC) hebben contact met kinderen en jongeren in de wijk.

KinderLabs

De KinderLabs zijn inspirerende plekken voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders, een kloppend hart in de wijk, veilig en laagdrempelig. De KinderLabs bieden activiteiten voor kinderen en ouders. De thema’s zijn taal, gezondheid, omgaan met geld en ontdekken van talent. Kinderen kunnen kletsen met de medewerkers van KinderLabs, over alles wat hun bezighoudt. Ouders kunnen er vragen stellen over opvoeding, aan de KinderLab-medewerker of elkaar.

Lees meer op www.kinderlabs.nl.

Jongeren 12 - 23 jaar

Jongerenwerk Capelle (JWC) is er voor alle Capelse jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Of ze nu informatie, advies of hulp willen of hun talenten ontdekken, de jongerencoaches en jongerenwerkers luisteren. Je vindt ze in de wijken, op middelbare scholen, in de jongerenvoorzieningen – en natuurlijk ook op de straten van Capelle aan den IJssel.

Vraag of advies?

Jongeren die een vraag of probleem hebben, advies willen of ergens over praten, kunnen contact opnemen met JWC via [email protected].

Dat kan natuurlijk ook als je bij een organisatie werkt en wilt samenwerken met Jongerenwerk Capelle.

Voor meer info en onze jongerenlocaties, kijk op www.jongerenwerkcapelle.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<