Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel staan bewoners er niet alleen voor

Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen!

School, sport, uitstapjes… Een kind doet graag mee. Dat kost vaak (veel) geld. Daarom is er extra geld voor gezinnen met minder inkomen. Hier leest u over de mogelijkheden. Veel gezinnen vragen het extra geld al aan. Als het nodig is, kunt u dat ook doen. Zo doen ook uw kinderen mee!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles. Dit geldt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

In 2023 kan het Jeugdfonds de werkelijke kosten voor de sport of cultuuractiviteit vergoeden:

  • Voor zwemles in zwembad Aquapelle kunt u voor zwemles voor het A- en B-diploma in 2 jaar €900 krijgen.
  • Voor sport blijft de waardebon voor kleding of materiaal maximaal €100
  • Voor cultuur blijft de waardebon voor kleding of materiaal maximaal €150
  • Soms beslist het Jeugdfonds om niet het hele bedrag voor contributie of lesgeld te betalen. Bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog zijn. Of omdat een kind minder vaak (per week) kan sporten voor een lager bedrag.
  • Dit geldt tot 31 december 2023. In 2024 kunnen mogelijk weer maximale bedragen worden gehanteerd van €225 voor sport en €450 voor cultuur.

Het Jeugdfonds kan (mee)betalen als uw netto inkomen minder is dan:

  • als alleenstaande ouder: €1.919 per maand;
  • als u getrouwd bent of samenwoont: €2.146 per maand;
  • of als u schuldhulp krijgt van Sociale Zaken IJsselgemeenten of als u een wettelijk schuldtraject (WSNP) volgt.

Aanvragen via een contactpersoon

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan via een contactpersoon. Bijvoorbeeld een medewerker van Welzijn Capelle, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Stichting Leergeld of een leraar. Deze contactpersoon doet een aanvraag voor uw kind. Het Jeugdfonds betaalt aan de club of vereniging.

Kies je club!

Voor bijna alle sporten en muzikale, dans of creatieve activiteiten kan het Jeugdfonds betalen. Op www.sportiefcapelle.nl/sportaanbieders vindt u welke sporten uw kind in Capelle kan doen! Kiest uw kind een muzikale of andere creatieve activiteit? Kijk dan eens voor mogelijkheden op www.skvr.nl. of www.noesfiolet.nl. Is de club of activiteit in een andere gemeente? Geen probleem! Ook dan kan het Jeugdfonds een bijdrage geven. Meer informatie: www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds.

Een fiets of laptop

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Stichting Leergeld wil deze kinderen laten meedoen! Ze bieden hun de kans om mee te doen aan allerlei activiteiten. Dat kan op 4 verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een laptop, een fiets, schoolspullenpas, Squla, sport of cultuur (zij dienen de aanvraag in bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur) of de verjaardagsbox van stichting Jarige Job. Ook die kunt u via Leergeld aanvragen via: www.samenvoorallekinderen.nl. De voorwaarden voor een aanvraag staan op de website www.leergeldijssel.nl.

Meer informatie?

www.capelleaandenijssel.nl/­geldzorgen voor extra geld voor u en uw kinderen.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<