Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel staan bewoners er niet alleen voor

Moeite met lezen en schrijven? Voel je goed!

In Nederland hebben best veel mensen moeite met lezen en schrijven. Dan kan het lastig zijn om informatie over gezond eten en voldoende bewegen goed te begrijpen. Regelmatig leidt dit tot een ongezondere levensstijl en een geïsoleerd bestaan. Maar gelukkig is daar nu wat aan te doen. En begint in Capelle aan den IJssel op meerdere locaties de cursus ‘Voel je goed!’.

Bij ‘Voel je goed!’ leer je in twintig bijeenkomsten van drie uur alles over gezond en goed eten en meer bewegen. Alles gaat in makkelijke taal, in kleine groepjes. ‘Voel je goed!’ is geen taalcursus, maar een prettige manier om met elkaar te werken aan een gezonder leven. De bijeenkomsten worden begeleid door getrainde vrijwilligers.

Samen met hen leer je hoe je snel en makkelijk een gezonde maaltijd kunt bereiden. Ook is er in de lessen aandacht voor de Schijf van Vijf, hoe je omgaat met ongezonde verleidingen en hoe je gezond kunt eten en samen bewegen met kinderen. Daarnaast leer je nieuwe woorden, waardoor je veel meer leert over producten. Denk hierbij aan woorden als: koolhydraten, kilocalorieën en de vele namen voor suiker.

Gezonde adviezen

Bij de cursus horen ook bezoeken aan een diëtist: de praktijken van Wendy Schreuder-Stokdijk en HRC in Capelle aan den IJssel. De diëtist kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je adviezen over gezondere voeding. Ook dit allemaal in makkelijke taal.

Onderzoeken geven aan dat ‘Voel je goed!’ echt werkt. Na afloop van de cursus voel je je gezonder, heb je meer energie en meer zin om te bewegen. De cursus is voor mensen die Nederlands als eerste taal hebben geleerd en voor wie Nederlands niet de eerste taal is. Wel moet je Nederlands kunnen verstaan en spreken.

Meedoen aan Voel je goed! is gratis

Geef je op en doe mee!

De locaties van onze bijeenkomsten zijn:

  • Oostgaarde (De Roo van Capelle, De Baronie 326)
  • Schollevaar (Accent Avondonderwijs, Wisselspoor 2 en mogelijk ook Huis van de Wijk)
  • Schenkel (Buurtcentrum De Wel, Bongerd 2A).

Annemarie | © Frank de Roo

Meer informatie of aanmelden?

Dit kan bij Annemarie van de Sande: a.vandesande@biblio­theekaandenijssel.nl of 06 - 360 43 125.

‘Voel je goed!’ wordt aangeboden door de gemeente Capelle aan den IJssel en georganiseerd door Bibliotheek aan den IJssel.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<