Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle

COLUMN

Vijfentwintig jaar uitvaartwerk, dat is wat het tweede deel van mijn carrière tot nu toe oplevert. Een schijntje van de tweeënveertig jaar die de vorige generatie in ons familiebedrijf doorbracht. Maar we tellen DV nog even door. Bij ouderenorganisaties, kerken, senioreninstellingenen zorgopleidingen deden we toen, in 1998, al veel aan voorlichting. Over het doorbreken van de stilte rondom uitvaartwensen. Op enig moment, veel later, beseften mijn vrouw en ik echter dat we dat wel veel hadden aanbevolen, maar eigenlijk zelf niets hadden vastgelegd. Ons reclamebureau maakte toen een conceptfolder met de titel “Wat weet ik van jou?”. Een eenvoudige maar wel indringende vraag. De folder haalde het niet. Nieuwe locaties, de overgang naar de vierde generatie: uitingen die meer voor de hand lagen.

Tot onlangs die vraag weer opkwam bij een informatiemiddag. Boeiende gespreksstof. Echtgenoten die onuitgesproken dachten het echt van elkaar te weten maar er behoorlijk naast zaten. En mensen die het exact wisten, omdat zij het wel al eens goed uitgesproken en opgeschreven hadden: “het kan maar duidelijk zijn”. De slogan uit 2010 blijkt nu nog net zo actueel te zijn en geeft, hopelijk, (alsnog) stof tot nadenken. 

Eén keer die vraag durven stellen: “Wat weet ik van jou?”. Weet u het al?

Ook onze nieuwe folder “Wat weet ik van jou?” ontvangen?  
Bel 010 418 23 33 of kijk op www.hess.nl voor het gratis informatiepakket.

Dit is een column van Hess uitvaartzorg,
al sinds 1912 een Rotterdams familie- en uitvaartbedrijf.

Rouwcentrum De Meidoorn
Meidoornsingel 50 
3053 BS Rotterdam

Rouwcentrum Overschie
Hoornsingel 10
3042 NL Rotterdam

Rouwcentrum Hess
Reigerlaan 195 
2903 LG Capelle aan den IJssel

Afscheidshuis Hess
Barbarakruid 2
3068 SB Rotterdam