Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel staan bewoners er niet alleen voor

Helpen maakt het leven leuker!

Lijkt het je leuk om wat voor anderen te doen? Op CapelleDoet.nl, de Capelse vacaturebank voor vrijwilligers, staan heel wat leuke vrijwilligersbanen. Voor één keer, voor af en toe, of voor elke week. Net wat jij wilt.

Natuurlijk wil je vrijwilligerswerk dat goed bij je past. Want je wilt helpen, maar er plezier in hebben is net zo belangrijk. Ben je handig, dan is helpen bij een klusje in huis of tuin misschien iets voor jou. Hou je van gezelligheid? Maak eens ’n wandeling met iemand die zich alleen voelt. Ben je goed in schrijven? Dan vind je het misschien leuk om levensverhalen te schrijven.

Vrijwilligerswerk: hulp bij kiezen

Kun je niet kiezen uit alle vrijwilligersvacatures, of weet je nog niet goed wat je écht wilt? Loop langs bij Ontmoet CapelleDoet in een Huis van de Wijk! Wij kunnen je adviseren. Lukt het niet om langs te komen? Maak een afspraak voor een gesprek: bel 010 - 264 02 20.

Trainingen en workshops

Iemand helpen geeft een goed gevoel. Door vrijwilligerswerk ontmoet je ook nieuwe mensen, leer je nieuwe dingen en ontdek je nieuwe talenten in jezelf. Want als vrijwilliger kun je allerlei gratis trainingen en workshops volgen bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Leer hoe je de perfecte gastheer of gastvrouw wordt, hoe je communiceert met iemand uit een andere cultuur, hoe je het beste uit jezelf haalt of beter omgaat met verbale agressie. Keuze genoeg.

Informatie voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers

Het Kenniscentrum ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties met informatie, advies en allerlei trainingen. Vrijwilligers vinden er informatie over vrijwilligerswerk en over bijvoorbeeld wetten, regels en vergoedingen.

Vrijwilligersorganisaties vinden hier informatie over bestuur en beleid, fondsen en subsidies, wetten en websites, en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk door bedrijven.

Hulp bij het ouder worden

In je eigen huis en omgeving oud worden wil iedereen. Maar als je ouder wordt, is het niet altijd makkelijk om goed en gezond thuis te blijven wonen. Onze ouderencoaches kunnen hierbij ondersteunen.

Loop je minder goed, wordt je sociale kring kleiner of wordt de administratie lastig? Dan kan een ouderencoach op huisbezoek komen. Samen kijken we naar wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld aanpassingen in je woning, een Wmo-aanvraag voor vervoer, huishoudelijke hulp of persoonlijke verzorging. Of een vrijwilliger om samen iets te ondernemen.

Of misschien wil je een afspraak bij de wijkwinkel om je administratie op orde te krijgen. Wat kan ik bespreken met de ouderencoach?

Deze vragen kun je bijvoorbeeld met de ouderencoach bespreken:

  • Mijn partner is er niet meer. Hoe pak ik mijn eigen leven weer op?
  • Hoe kan ik meer betekenen voor anderen?
  • Hoe krijg ik weer vertrouwen in mijn toekomst?
  • Hoe kan ik meedoen aan buurtactiviteiten?
  • Hoe krijg ik meer contact met andere mensen?
  • Ik ben in de rouw. Wie kan mij helpen?

De ouderencoach helpt je kleine stappen te zetten.

MEER INFORMATIE?

Advies, ondersteuning of je hart luchten? De huisarts, praktijkondersteuner of Welzijn Capelle brengt je in contact met de ouderencoach.

www.welzijncapelle.nl/­ouderencoaching

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<