Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel

Onzekerheid tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap is een spannende tijd. Je hebt wel honderd kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld: “Hoe blijf ik gezond tijdens de zwangerschap?”, “Waar moet ik op letten als ik babyspullen koop?” of “Zijn we wel goed voorbereid?”.

Het is helemaal niet gek als je onzeker bent of hulp nodig hebt. Vaak helpt het om even met iemand te praten. Bij het CJG ben je van harte welkom. Wij helpen je graag voorbereiden op de komst van je baby, zodat je straks vol vertrouwen kan genieten. Je kunt je op ieder moment tijdens de zwangerschap aanmelden voor een zwangerschapshuisbezoek. Een jeugdverpleegkundige van het CJG komt dan bij je langs. Aan haar kan je al je vragen stellen. Wil je liever bellen, mailen of bij het CJG langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Je bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op cjgcapelleaandenijssel.nl/­zwangerschapshuisbezoek

Heb je vragen of wil je meer weten?

Heb je vragen over het zwangerschapshuisbezoek of wil je weten wat het CJG voor jou kan betekenen? Jolanda is contactpersoon geboortezorg bij het CJG. Zij vertelt je graag meer. Je kunt contact opnemen met Jolanda via zwangerschap@cjgcapelle­aandenijssel.nl

Een compliment doet meer dan je denkt

Binnen de zorg voor ouderen is eenzaamheid helaas een veel voorkomend probleem, vooral bij hen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Mevrouw Rubber ondervond ook de impact hiervan. We spraken met Dorien Kuijpers en Melita Naigi, thuiszorgmedewerksters bij Woonzorgcentrum De Vijverhof.

“Sinds 2 maanden woont mevrouw bij ons in het appartementencomplex. Ze heeft dagelijkse thuiszorg, want met haar 87 jaar was zelfstandig wonen niet langer mogelijk”, vertelt Dorien. “De verhuizing, en vooral de nieuwe gezichten, waren voor haar wel even wennen.”

Een hele verandering

“Als thuiszorgmedewerkers komen we om de beurt bij mevrouw langs: in de ochtend, middag én avond. In de eerste week was mevrouw wat terughoudend, vertelt Melita. “Het is natuurlijk ook een hele verandering na zoveel jaar zelfstandig te hebben gewoond”, vult Dorien aan.


Vertrouwde gezichten

Melita: “Na een tijdje werden de vaste gezichten vertrouwd, en dat niet alleen, ze voelde zich ook minder eenzaam. Wanneer we even langskomen voor een kop koffie en een praatje, fleurt ze helemaal op. Zo ook afgelopen week, toen de verzorgster een compliment maakte over haar uiterlijk. Ze kreeg een glimlach van oor tot oor: ’Dat hoor ik niet vaak!’, zei ze. Toen onze collega’s ‘s middags langskwamen, was ze uitermate vrolijk. Het mag duidelijk zijn; een oprecht gesprek en een welgemeend compliment zijn een kleine moeite, maar brengen groot plezier.”

Burendag

“Verder geniet ze ook in volle teugen van de activiteiten die worden georganiseerd, zoals een burendag”, vertelt Dorien. “Hier kunnen de bewoners elkaar leren kennen en een gezellig praatje maken. Nog een manier om de ouderen in het complex zich minder eenzaam te laten voelen. En zoals mevrouw Rubber zelf zegt: ‘Als het maar gezellig is!’”, sluit Dorien af.

Contact opnemen?

Wil je meer weten over De Vijverhof? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via [email protected] of bel naar 010 - 4503755.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<