Voorpagina Voorwoord ASVZ Regelingen om de winter door te komen St. Philadelphia Zorg Activiteiten in wijkcentra - Warme ontmoetingsplek Stichting JOZ SWO: Brengt ouderen bij elkaar Argos Hulp nodig? Vraag het de Bibliotheek De Boekenberg Kinderkoepel DoorgaanZ - Ouwerkerk Notariaat Stichting Zuidwester Ouwerkerk Notariaat Spijkenisse Medisch Centrum - De Klussendienst WMO Maatwerk Spijkenisse Medisch Centrum Centrum voor de Kunsten Spijkenisse Centrum voor de Kunsten - Spijkenisse
in de gemeente Nissewaard

Steeds meer zorg bij het
ziekenhuis in Nissewaard

Voor inwoners van Nissewaard is Spijkenisse Medisch Centrum het ziekenhuis in de buurt. Hier staan deskundige artsen en medewerkers klaar om uitstekende basiszorg te geven. Het ziekenhuis breidt regelmatig uit met nieuwe zorgverlening. En dit jaar bestaat het ziekenhuis alweer tien jaar!

Complete zorg

“Spijkenisse Medisch Centrum is een heel compleet ziekenhuis. Wat ons uniek maakt, is dat we ons richten op planbare operaties, behandelingen en ingrepen voor heel veel specialismen. Van huid- tot hartproblemen, operaties, het maken van een scan of darmonderzoek; het kan bij ons allemaal. Ook patiënten met chronische aandoeningen, bijvoorbeeld COPD, Parkinson of geheugenproblemen, of patiënten met kanker kunnen hier behandeld worden. En als je vaak naar het ziekenhuis moet, is het prettig als dat in de buurt kan”, vertelt Tessa van Maanen, sinds maart 2022 bestuurder van het ziekenhuis.

Nieuwe zorgverlening

Recent zijn er twee nieuwe poli’s gestart in het ziekenhuis. Tessa: “We hebben nu een trombosespreekuur voor mensen met stollingsproblemen. En er is een palliatieve poli gestart waar patiënten die niet meer beter worden ondersteund worden met advies en begeleiding voor de laatste levensfase. Zo breiden we ons zorgaanbod voor de regio langzaam uit. We willen graag dat mensen in de buurt terecht kunnen voor goede zorg. De samenwerking met Maasstad ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis helpt hierbij want veel van onze artsen werken op meerdere plaatsen. Zo stemmen we de zorg goed op elkaar af.”

Heb je zorg in een ziekenhuis nodig dan krijg je een doorverwijzing van je huisarts. Vraag je huisarts of je terecht kunt in Spijkenisse Medisch Centrum. Kijk voor meer informatie op www.spijkenissemc.nl.


De Klussendienst al meer dan
25 jaar een begrip in Spijkenisse

De Klussendienst bestaat al meer dan 25 jaar. Begonnen als onderdeel van moederorganisatie Ipse de Bruggen en in 2015 onderdeel geworden van WMO Maatwerk. De Klussendienst biedt momenteel dagbesteding aan zes cliënten. De drie trajectondersteuners begeleiden de cliënten bij de klussen.

Trajectondersteuner Janneke vertelt: “We starten om 08.30 uur met koffie en de klussenvoorbereiding. Vervolgens laden we de bus in en gaan we op pad met aanhanger en toebehoren. Aanvragen voor een klus in en om het huis loopt via Gemeente Spijkenisse en deze stuurt de klus aan ons door. 80% van de klussen is tuinonderhoud.“

Op woensdag werkt De Klussendienst samen met Reinis Spijkenisse. Dan brengen ze grof vuil weg van mensen op bijstands- niveau. “Leuk voor de afwisseling”, vertelt Janneke.

De klussen worden uitgevoerd voor inwoners met een beperking of 70-plussers met een kleine beurs. De Klussendienst wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Gemeente Spijkenisse. Met als doel dat de klussen voor een redelijk tarief aangeboden kunnen worden en mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Janneke vertelt dat de begeleiding plaatsvindt in kleine groepjes, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. “Ik ben de hele dag met die gasten op pad”, lacht Janneke.

“Dan hoor je leuke maar ook minder leuke verhalen. Omdat de groep klein is kan ik ze goed de aandacht geven.”

Interesse? Momenteel hebben wij plek op de dagbesteding. Ervaring in tuinonderhoud is geen vereiste. Plezier in buitenwerken wel. Samen met de begeleiding draag je je steentje bij aan de gemeenschap!

Kijk voor meer informatie op www.wmomaatwerk.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: