Voorpagina Voorwoord ASVZ Regelingen om de winter door te komen St. Philadelphia Zorg Activiteiten in wijkcentra - Warme ontmoetingsplek Stichting JOZ SWO: Brengt ouderen bij elkaar Argos Hulp nodig? Vraag het de Bibliotheek De Boekenberg Kinderkoepel DoorgaanZ - Ouwerkerk Notariaat Stichting Zuidwester Ouwerkerk Notariaat Spijkenisse Medisch Centrum - De Klussendienst WMO Maatwerk Spijkenisse Medisch Centrum Centrum voor de Kunsten Spijkenisse Centrum voor de Kunsten - Spijkenisse
in de gemeente Nissewaard

Regelingen om de winter door te komen

De gemeente Nissewaard heeft diverse regelingen die u in deze lastige tijd helpen bij eventuele problemen met uw financiële situatie. Hieronder vindt u een overzicht. Uitgebreidere informatie is op de website van de gemeente te vinden (www.nissewaard.nl).

Eenmalige energietoeslag

Naast het landelijk prijsplafond kunnen huishoudens met een laag inkomen tot 1 juli 2023 energietoeslag 2022 van € 1.300 aanvragen. Dat geldt onder bepaalde voorwaarden ook voor uitwonende studenten die studiefinanciering ontvangen en voor jongeren van 18, 19 en 20 jaar die aan de voorwaarden van de energietoeslag voldoen.

Kijk voor meer info op www.nissewaard.nl en zoek op ‘eenmalige energietoeslag’.

Energiecoach aan huis

Energiecoaches die kennis en ervaring hebben op het gebied van energiebesparing kunnen u helpen om energie te besparen met kleine maatregelen in de woning en eventueel ook direct aanbrengen. De aangeboden materialen zijn voor de deelnemer gratis.

Meer info op: wijwillendit.nl/nissewaard.

Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag (in 2023 verhoogd tot € 300) is bedoeld als tegemoetkoming voor onverwachte hoge uitgaven voor inwoners met een langdurig laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Meer info: www.nissewaard.nl en zoek op ‘individuele inkomenstoeslag’.

Regeling Stimuleren sport, cultuur en educatie

De regeling Stimuleren sport, cultuur en educatie richt zich op kinderen. Door deze voorziening kan een beroep worden gedaan op een vergoeding van de kosten voor sport, cultuur en educatie.

Meer info: www.nissewaard.nl. Onder de rubriek ‘subsidies, vergoedingen en leningen’ vindt u de regeling.

Rotterdampas (met korting en OV-tegoed)

Met de Rotterdampas kunnen inwoners gratis of met hoge korting meer dan 750 attracties bezoeken. De pas is te koop voor iedereen. Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en/of die in een gemeentelijk schuldhulpverleningstraject zitten, kunnen de pas voor € 5 bestellen. Voor kinderen tot 18 jaar is de pas gratis.

Meer info: www.nissewaard.nl en zoek op ‘Rotterdampas’.

Jongeren die (bijna) 18 jaar zijn

Als je bijna 18 bent krijg je ook meer financiële verantwoordelijkheid. Op startpuntgeldzaken.nl is terug te vinden wat je moet regelen vóór je 18e verjaardag en wat er daarna nog meer verandert. Ook op wijzeringeldzaken.nl vind je informatie hierover. Voor vragen en een financieel adviesgesprek kun je contact opnemen via telefoonnummer 140181 of via [email protected].

Meer info vind je ook op www.nissewaard.nl zoekterm ‘bijna 18’.

Hulp bij rondkomen en (beginnende) schulden

De gemeente en andere organisaties kunnen u helpen te voorkomen, dat u in de schulden raakt. Zij geven u gratis advies, hulp en bieden u activiteiten. Vraag een vrijblijvend financieel adviesgesprek aan via telefoonnummer 140181 of via
[email protected].

Meer info op: www.nissewaard.nl en zoek op ‘hulp bij rondkomen en schulden’.

Campagne ‘Kom uit je schuld’

Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat. Gemeente Nissewaard sluit zich daarom aan bij de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ met als doel geldzorgen bespreekbaar te maken en inwoners die moeilijk rondkomen of schulden hebben te motiveren om hulp te vragen.

Kijk voor meer info op: www.nissewaard.nl en zoek op ‘Kom uit je schuld’.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: