Daarom is het mooi te zien, dat er zowel professionele organisaties als heel veel vrijwilligers zijn die extra ondersteuning en zorg kunnen bieden aan inwoners die dat nodig hebben. Ik denk aan al die mantelzorgers die voor hun gezins- of familieleden of kennissen zorgen. En aan die vrijwilligers die de boodschappen doen voor de buurman die moeilijk ter been is of na schooltijd de kinderen opvangen van die werkende, alleenstaande moeder. En aan al die medewerkers van wijkcentra, dorpshuizen en bibliotheken die bezoekers met open armen ontvangen en in hun ‘warme kamers’ een ontmoetingsplek bieden.
U treft in deze uitgave bijdragen aan van o.a. Bibliotheek de Boekenberg, Zuidwester, WMO Maatwerk en Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse. Allemaal organisaties en instanties die hun beste beentje voor zetten en zich inzetten voor het welbevinden en de gezondheid van jongeren en ouderen die wel wat steun kunnen gebruiken.
De gemeente Nissewaard vindt het belangrijk, kwetsbare inwoners te helpen om deze periode goed door te komen. In deze uitgave treft u dan ook een aantal regelingen aan waar inwoners die het (financieel) moeilijk hebben, mogelijk gebruik van kunnen maken. Zo proberen we onze inwoners te ondersteunen waar dat kan.
Ik vertrouw erop dat we met deze uitgave de inwoners de nodige informatie geven, waarmee zij de weg naar die extra zorg en ondersteuning kunnen vinden, als zij dat nodig hebben.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Postma,
wethouder Zorg & Welzijn