Voorpagina Voorwoord ASVZ Regelingen om de winter door te komen St. Philadelphia Zorg Activiteiten in wijkcentra - Warme ontmoetingsplek Stichting JOZ SWO: Brengt ouderen bij elkaar Argos Hulp nodig? Vraag het de Bibliotheek De Boekenberg Kinderkoepel DoorgaanZ - Ouwerkerk Notariaat Stichting Zuidwester Ouwerkerk Notariaat Spijkenisse Medisch Centrum - De Klussendienst WMO Maatwerk Spijkenisse Medisch Centrum Centrum voor de Kunsten Spijkenisse Centrum voor de Kunsten - Spijkenisse
in de gemeente Nissewaard

Activiteiten in wijkcentra en dorpshuizen

Door heel Nissewaard zijn wijkcentra en dorpshuizen te vinden, waar wijkgroepen, dorpsverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties allerlei activiteiten organiseren. Loop gerust eens binnen voor een kop koffie en een fijn gesprek. Of doe mee aan een activiteit. Hieronder leest u daar een aantal voorbeelden van.

In wijkcentrum De Hoek in Spijkenisse vindt u het NAH Trefpunt Voorne-Putten voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het trefpunt organiseert regelmatig bijeenkomsten voor lotgenoten, naasten en overige geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u o.a. ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Verder nodigt het treftpunt regelmatig interessante sprekers uit met boeiende onderwerpen.

In het Dorpshuis Abbenbroek kunt u binnenlopen bij het inloophuis Entrada voor een luisterend oor, een gezamenlijke lunch of een activiteit. Entrada is een Inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en betrokkenen.

In verschillende wijkcentra, zoals in wijkcentrum De Akkers, wijkcentrum Waterland, de Drenkwaard in Zuidland en in wijkcentrum Noord worden peuterochtenden georganiseerd. Stap eens binnen en neem er een kijkje.

De stichting JOZ, die het jongerenwerk in Nissewaard verzorgt, draait in het Dorpshuis Abbenbroek een Chill-in en bij sociaal cultureel centrum De Haveling in Geervliet een jeugdsoos.

Kijk voor meer informatie over activiteiten in wijkcentra en dorpshuizen op www.nissewaard.nl en zoek op ‘wijkcentra’ of ‘dorpshuizen’.

Een warme ontmoetingsplek in de buurt

In het stadhuis van Nissewaard kunt u op vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur terecht in de burgerzaal voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. De gemeente hoopt hiermee niet alleen een warme plek, maar ook gezelligheid te bieden. Een ruimte waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Het stadhuis van Nissewaard is het eerste in Nederland dat zijn deuren met dat doel voor haar inwoners opent. Ook andere organisaties in Nissewaard bieden de inwoners een warme ontmoetingsplek, zoals blijkt uit de lijst onderaan dit artikel. Kijk voor de openingstijden van deze locaties op www.warmekamers.nl.

Warme kamers

In de burgerzaal van het stadhuis zijn gezelschapsspellen aanwezig. Bezoekers kunnen hun laptop inpluggen en kunnen er terecht voor energietips voor thuis. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners ergens terecht kunnen. Vooral als zij thuis door de energielasten hun huis niet zo makkelijk meer kunnen verwarmen. De gemeente stimuleert andere organisaties om zich voor dit initiatief aan te melden en doet er zelf dus ook aan mee.

Wijkcentrum Groenewoud

Eikenlaan 88 e,
3203 BM Spijkenisse

Careyn Hart van Groenewoud

Lindenstraat 8,
3203 VJ Spijkenisse

Wijkcentrum De Kleine Rietlander

Vlinderveen 440,
3205 EM Spijkenisse

Wijkcentrum De Kleine Rietlander

Vlinderveen 440,
3205 EM Spijkenisse

Wijkcentrum Maaswijk Schenkel

Maria Rutgers-Hoitsemastraat 2,
3207 EJ Spijkenisse

Het Roosenboompje

Margaretha Roosenboomstraat 50,
3207 KE Spijkenisse

Bibliotheek De Boekenberg

Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse

Wijkcentrum Noord

Winston Churchilllaan 227, 3202 GN Spijkenisse

Wijkcentrum De Akkers

Lenteakker 5,
3206 TB Spijkenisse

Bibliotheek Geervliet-Heenvliet

Bloemendaele 2,
3218 XA Heenvliet

Bibliotheek Zuidland

Zoetemanring 55 c,
3214 GA Zuidland

Ontmoetingsruimte Het Boothuys

Driesprong 1,
3214 DA Zuidland

Leger des Heils, Korps Spijkenisse

Anthonius van der Nootstraat 8, 3201 BG Spijkenisse

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: