Voorpagina Voorwoord ASVZ Regelingen om de winter door te komen St. Philadelphia Zorg Activiteiten in wijkcentra - Warme ontmoetingsplek Stichting JOZ SWO: Brengt ouderen bij elkaar Argos Hulp nodig? Vraag het de Bibliotheek De Boekenberg Kinderkoepel DoorgaanZ - Ouwerkerk Notariaat Stichting Zuidwester Ouwerkerk Notariaat Spijkenisse Medisch Centrum - De Klussendienst WMO Maatwerk Spijkenisse Medisch Centrum Centrum voor de Kunsten Spijkenisse Centrum voor de Kunsten - Spijkenisse
in de gemeente Nissewaard

Hulp nodig? Vraag het de Bibliotheek

De samenleving verandert in een rap tempo. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat biedt vele kansen, maar tegelijkertijd ook een hoop uitdagingen. Je moet namelijk goed kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer om bij te blijven. En dat is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom kun je met je vragen terecht in Bibliotheek de Boekenberg. Je wordt er gratis geholpen, ook als je geen lid bent.

Vragen over de online overheid

Het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Denk maar aan de berichtenbox van MijnOverheid.nl en zaken zoals een DigiD aanvragen, belastingaangifte doen, huur- en zorgtoeslagen regelen, een (verkeers)boete betalen en meer. Dat is soms best ingewikkeld. Daarom is er in de Bibliotheek een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. Speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is er een gratis spreekuur waar je op afspraak wordt geholpen. Je kunt je vragen ook altijd telefonisch stellen aan de Bibliotheek. Ze helpen je graag zodat je weer een stap verder kunt.

Oefen met taal en computers

Ben of ken je iemand die graag beter Nederlands wil lezen, schrijven en spreken? Of handiger wil worden met een computer en het internet? Bezoek dan het DigiTaalhuis in de Bibliotheek. Daar vind je een uitgebreid aanbod aan spreekuren, cursussen en andere vormen van ondersteuning. Wie beter wil worden in taal kan gekoppeld worden aan een taalvrijwilliger, meedoen aan het (online) taalcafé of terecht bij één van de scholingspartners.

Wie een steuntje in de rug kan gebruiken op digitaal vlak, kan meedoen aan de gratis computercursussen. Zo biedt de cursus Klik & Tik een eerste kennismaking met de computer en het internet.

Tijdens de cursus Digisterker leer je omgaan met verschillende websites van overheidsinstellingen en bij de cursus DigiVitaler leer je werken met het patiëntenportaal van de huisarts of het ziekenhuis. Er is ook een maandelijks digicafé. Zo raak je steeds meer thuis in de digitale wereld zodat je het voortaan zelf kunt regelen.

Een andere vraag?

In de Bibliotheek worden tal van spreekuren georganiseerd. Zo kun je terecht met vragen over onderwerpen zoals vrijwilligerswerk, juridische zaken, scheiden, nalatenschap, reuma en meer. Benieuwd of de Bibliotheek jou kan helpen? Kijk op www.bibliotheekdeboekenberg.nl, bel naar 0181-616622 of kom langs!

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: