Voorpagina Gezond samen leven in uw buurt! Voorwoord Easyslim.nu Stichting Welzijn Lelystad Flever Landstede Lelystad Humanitas - Go! Kinderopvang GO! Kinderopvang Flever - Well Welzijn Lelystad Sportservice Flevoland Lol na school MDF Buurtwerkers Vrijwilligerswerk is goed voor je gezondheid GGD Flevoland Bureau LWPC JOGG De kracht van groen Interview met Machteld Huber Aan de slag met het spinnenwebmodel Landstede - Bureau LWPC Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland

Wethouder Rinze Broekema laat een leerling - in het bijzijn van mascotte Druppie - het drankenbord zien. Met dit drankenbord worden kinderen en volwassenen gestimuleerd een gezonde keuze te maken als ze dorst hebben: water in plaats van gezoete drankjes. - © Fotostudio Wierd

Met JOGG Lelystad maken we samen gezond gewoon!

Stel je eens voor dat alle Lelystedelingen (van jong tot oud) in 2040 lekker in hun vel zitten. Dat we allemaal gezond eten, water drinken en genoeg bewegen. Zo’n gezonde toekomst in Lelystad, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Alleen is op dit moment die omgeving helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om te kiezen voor gezond eten en drinken. Er is niet altijd tijd en ruimte om te bewegen. Daarom werkt JOGG Lelystad met veel organisaties in de stad aan een gezonde omgeving. Van water drinken en gezond trakteren bij de kinderopvang en op school, tot fruit in de sportkantine, een rookvrij sportterrein en lekker buitenspelen.

Op de goede weg

Samen met onze partners in de stad sluit JOGG Lelystad aan bij bestaande projecten en evenementen en versterkt deze. JOGG Lelystad zet ook nieuwe initiatieven in gang:

  • Wist je dat 13 Lelystadse scholen hun leerlingen stimuleren om water te drinken?
  • Wist je dat 6 supermarkten de laatste twee edities van de Lelystadse Avond-4-Daagse hebben gesteund met bijna 10.000 gezonde snacks?
  • Wist je dat hockeyclub MHC Lelystad de eerste Lelystadse sportvereniging is met een gezonde sportkantine?
  • Wist je dat 28 kinderen met overgewicht en hun gezinnen begeleid worden op weg naar een gezonde leefstijl?
  • Wist je dat 11 organisaties jaarlijks mee doen aan de campagne ‘Lelystad Drinkt Water!’ en dat Druppie daarvan de mascotte is?
  • Wist je dat Lelystad een van de 212 JOGG gemeenten in Nederland is?

Samenwerken aan een gezonde leefstijl

Samen met de partners Sportbedrijf Lelystad, Welzijn Lelystad, GO! Kinder-opvang, Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad, St. SchOOL, SCPO, SKO Flevoland en Veluwe, Icare, Porteum, IVN, Kerngezond, gemeente Lelystad en GGD Flevoland doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat ieder kind gezond kan opgroeien. Want alleen Samen maken we gezond gewoon!

Doe mee!

Nieuwsgierig geworden wat JOGG Lelystad allemaal doet? Of weten wat de mogelijkheden zijn om samen te werken? Kijk voor meer informatie op www.jogglelystad.nl.

Van zorg naar gezondheid | Samen PositieF Gezond

lelystad

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: