Voorpagina Voorwoord Facet Ridderkerk Het Wijkteam Ridderkerk is er voor u! Lelie zorggroep Wat is de Wmo? Apetito Intermentia Uitvaart Hulp bij Schulden Fresh Start Bewindvoering Goed kunnen lezen en schrijven opent deuren Jong Vermogen Ambachtse Notaris - Zorgmies Nederland Ambachtse Notaris Facet Ridderkerk - VluchtelingenWerk Ridderkerk VluchtelingenWerk Van Gastel en Bal Advocaten Van Gastel & Bal Advocaten Kinderopvang SKR
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Het levenstestament;

wat is een levenstestament en waar dient dit voor?

Het gewone testament werkt na overlijden en hierin bepaalt u aan wie uw nalatenschap toekomt. Het levenstestament werkt bij leven en is voor de periode dat het door ziekte (lichamelijk of geestelijk) niet goed met u gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ongeval, coma, een herseninfarct of dementie, waarna u misschien uw wil niet meer kunt verklaren. Wie mag dan namens u handelingen verrichten?

Wanneer u bijvoorbeeld eigenaar bent van een koophuis is het verstandig om vast te leggen wie uw belangen mag behartigen. Uw echtgenoot is niet automatisch degene die mag beslissen over de verkoop van uw woning. Ook niet wanneer de woning van u samen is. Is één van de echtgenoten niet meer wilsbekwaam, dan moet uw echtgenoot of moeten uw naasten de gang naar de rechter maken en een bewind voor u aanvragen. Pas nadat deze procedure bij de rechtbank is afgerond kan de woning worden verkocht. Dit kost vaak veel tijd en geeft soms veel onzekerheid of zelfs wrijving bij uw naasten. Dit kunt u voorkomen door tijdig een levenstestament op te laten stellen!

In het levenstestament kunt u laten vastleggen aan wie u volmacht geeft, bijvoorbeeld aan uw echtgenoot of aan uw kinderen om al uw financiële, persoonlijke en medische zaken te regelen. Alles wat u in het dagelijks leven kan en mag, mag dan ook door uw gevolmachtigde worden gedaan. Denkt u bijvoorbeeld aan alle bank- en belastingzaken, de verkoop van uw woning, het doen van giften, maar ook inzage in uw medisch dossier. Zo behoudt u zelf de regie en voorkomt u veel administratieve rompslomp voor uw naasten in een tijd waarin zij, naast alle emoties, al genoeg te regelen hebben.

meer informatie?

Wenst u een vrijblijvende bespreking, neemt u dan contact op met de Ambachtse Notaris via telefoonnummer 078-6845999 of per e-mail [email protected]. U bent van harte welkom!

Werken vanuit je hart

Persoonlijke aandacht, zorg en respect - onze ZorgMiesen werken allemaal vanuit hun hart. Wij geloven in de persoonlijke klik. Dat is niet alleen prettig, maar in onze ogen van essentieel belang. Daarom krijgt u bij ZorgMies altijd één vast gezicht of team.

ZorgMies Riet komt bij verschillende cliënten. “De diversiteit maakt het werken als ZM heel bijzonder. Zo kom ik bij mensen met een verstandelijke beperking waar ik mee op stap ga, bij een oudere dame waar ik gezellig een praatje mee heb, uit de bijbel lees en haar help om naar bed te gaan. Zo ontlast ik de familie en hebben deze cliënten er een nieuw sociaal contact bij. Het vertrouwen tussen beide is heel belangrijk.”

ZorgMies Ina heeft ook een drukke agenda. ”Ik ga elke twee weken op stap met Irene en daar kijk ik erg naar uit. Ik zie haar echt als een cadeautje. Ik had nooit gedacht dat het mij persoonlijk zoveel zou brengen, maar mijn cliënten zijn allemaal anders en laten mij ook dankbaar zijn in het werk wat ik mag doen als ZM.”

Mevrouw De Vries moest eerst even wennen aan het idee. ”Ik dacht het allemaal wel alleen te kunnen doen. Maar nu er een ZM een paar keer in de week langskomt, zie ik dat dat niet zo was en heb ik er een leuke vriendin bij. Zij helpt mij in en om het huis en wij gaan overal samen naar toe. Ik ben veel minder eenzaam en voel mij zelfverzekerder dan ik was. Ook is het voor mijn familie een gerust gevoel en een ontlasting.”

meer informatie?

Bent u voor uzelf of uw naaste op zoek naar een ZorgMies? Neem dan contact op met ZorgMies Ridderkerk-Barendrecht e.o. voor een vrijblijvend gesprek.

Simone van der Veen
06 307 266 50
[email protected]
www.zorgmies.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: