Voorpagina Voorwoord Facet Ridderkerk Het Wijkteam Ridderkerk is er voor u! Lelie zorggroep Wat is de Wmo? Apetito Intermentia Uitvaart Hulp bij Schulden Fresh Start Bewindvoering Goed kunnen lezen en schrijven opent deuren Jong Vermogen Ambachtse Notaris - Zorgmies Nederland Ambachtse Notaris Facet Ridderkerk - VluchtelingenWerk Ridderkerk VluchtelingenWerk Van Gastel en Bal Advocaten Van Gastel & Bal Advocaten Kinderopvang SKR

Wat zijn signalen waaruit jij kunt opmaken dat iemand financiële problemen heeft? Of misschien herken je bepaalde situaties waaruit blijkt dat je financiële problemen hebt, maar de drempel te hoog is om professionele hulp te zoeken? Het is geen schande om hulp te vragen.

Het kan iedereen overkomen. De gevolgen van schulden kunnen ingrijpend zijn. Sociaal isolement, depressie, ziekteverzuim, relatieproblemen, echtscheiding en fraudegevoeligheid.
Fresh Start Bewindvoering wil mensen met financiële zorgen graag zo vroeg mogelijk bereiken. Ons motto is
‘Recht vanuit het hart op weg naar een frisse nieuwe start’.

Ondanks economische groei en voldoende banen, komt een steeds grotere groep mensen in financiële problemen. Ongeveer 60% van de volwassenen komen moeilijk rond of zijn financieel kwetsbaar door hoge vaste lasten en stijgende uitgaven. De energiecrisis en de Coronacrisis zijn daar onder andere oorzaak van.

Fresh Start Bewindvoering kan een uitkomst zijn bij financiële onrust. Uw financiën worden u uit handen genomen waardoor er een grote last van uw schouders valt. Bewindvoering is een maatregel die genomen wordt om iemand te beschermen die zelf niet (meer) zijn financiën en bijbehorende administratie kan beheren. Dit kan zijn vanwege de vele schulden, maar ook mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, dementie en/of verslaving.

Het niet meer over het eigen geld kunnen beschikken is vaak een drempel voor belanghebbenden om beschermingsbewind aan te vragen. Toch brengt beschermingsbewind een aantal voordelen met zich mee:
De kans op (nieuwe) schulden wordt verkleind;

 • Belanghebbende ontvangt geen post meer en heeft geen omkijken meer naar de betaling van de vaste lasten;
 • Bewindvoerder onderhoudt al het contact met de schuldeisers en komen de deurwaarders niet meer aan uw deur;
 • Een mooie kans op een schuldenvrije toekomst;
 • Geen risico op financiële uitbuiting door anderen bij ouderen;
 • De bewindvoerderskosten worden vergoed door de gemeente (inkomen op bijstandsniveau)
 • Eventuele andere problematiek krijgt de nodige aandacht.

Daarnaast dienen wij aanvragen in bij Voedselbanken, Kledingbanken, Fondsen voor bijvoorbeeld tandartskosten, Kindersportfondsen en Kinderfondsen voor bijvoorbeeld een nieuwe kinderkamer. Op die manier proberen we de klanten te ondersteunen, zodat klanten weer de kwaliteit van hun leven een beetje terug kunnen krijgen. Heeft u maandelijks problemen met rondkomen? Bent u het overzicht kwijt? Stapelt de ongeopende post zich maar op? Dan is Fresh Start Bewindvoering de oplossing misschien voor u.

Wij kenmerken ons graag door:

 • Integrale werkwijze;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Prettige samenwerking;
 • Leveren van maatwerk;
 • Veel ervaring met schuldenproblematiek;
 • Ervaring met diverse culturen en leeftijden;
 • Betrouwbaarheid & transparantie: de klant heeft de mogelijkheid om transacties in te zien die vanuit de bewindvoering is gedaan op alle rekeningen die wij onder beheer hebben.

Graag delen we een verhaal van een bewoner uit Ridderkerk die succesvol bij ons is uitgestroomd: ‘De 1e ontmoeting met eigenaresse Wendy Balgobind gaf mij meteen een goede indruk en werd ik zeer gerustgesteld dat alles omtrent mijn financiën goed zou komen. Mijn financiële zaken werden overgenomen waardoor ik mij volledig op mijn privézaken kon richten wat ook veel aandacht vereiste. Alles ging op rolletjes en de communicatie tussen mij en het personeel verliep altijd goed en waren ze vaak een luisterend oor voor mij. In 2022 was het een mooi jaar en was mijn WSNP schuldentraject positief afgesloten. Dankzij Wendy en haar personeel is mijn zelfredzaamheid enorm gestegen. Daarom ben ik Wendy en haar personeel van Fresh Start Bewindvoering enorm dankbaar dat zij mij op weg hebben geholpen naar een frisse nieuwe start in de toekomst’.

Wacht niet te lang en meldt u aan voor een vrijblijvend gesprek via onze website www.freshstartbewind.nl of bel ons op het telefoonnummer 0180-854976. Binnen twee werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op voor het inplannen van een vrijblijvend gesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden bij u thuis of op ons kantoor. Ons kantoor is gelegen in het centrum van Ridderkerk aan de Verlengde Kerkweg 9.

Tot ziens!
Wendy Balgobind