Voorpagina Voorwoord Facet Ridderkerk Het Wijkteam Ridderkerk is er voor u! Lelie zorggroep Wat is de Wmo? Apetito Intermentia Uitvaart Hulp bij Schulden Fresh Start Bewindvoering Goed kunnen lezen en schrijven opent deuren Jong Vermogen Ambachtse Notaris - Zorgmies Nederland Ambachtse Notaris Facet Ridderkerk - VluchtelingenWerk Ridderkerk VluchtelingenWerk Van Gastel en Bal Advocaten Van Gastel & Bal Advocaten Kinderopvang SKR
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Het wijkteam ridderkerk is er voor u!

Heeft u vragen of zorgen waar u zelf niet uitkomt? Kunnen vrienden, familie en kennissen u niet verder helpen? Dan kunt u bij ons terecht.

Denk aan vragen over:

  • Opvoeding
  • Relatieproblemen
  • FinanciĆ«le problemen
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Leven met een beperking

In Ridderkerk zijn er drie wijkteams actief. Wij luisteren, denken mee en kijken samen met u wat er nodig is om de situatie te verbeteren. De medewerker van het wijkteam ondersteunt u bij het duidelijk krijgen van uw eigen vraag of probleem. Hierbij kijken we altijd naar wat u zelf kunt, wie uit uw eigen omgeving u kan helpen en wat wij voor u kunnen doen. U heeft geen verwijzing nodig. Onze hulp is gratis.

Als er andere hulp nodig is, kijken we waar u het beste terechtkunt. Wij werken nauw samen met andere organisaties in de buurt zoals welzijnsorganisaties, kerken en (sport)verenigingen, huisartsen, (jeugd)zorgorganisaties, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Veilig Thuis.

contact?

Contact opnemen met de wijkteams kan via:

Daarnaast is er ook een inloopspreekuur:

  • Het inloopspreekuur is op werkdagen van 9.00 tot 10.00 uur.
  • Locatie: Ontmoetingscentrum Het Plein (derde etage), Willem Dreesstraat 5 (vlakbij het Koningsplein). U kunt hier aanbellen en de lift nemen naar de derde etage.

Jouw huis een 2e thuis?

Opgroeiende kinderen hebben een stabiele en veilige omgeving nodig. Maar wat als die omgeving ontbreekt? Dan is het mooi dat er pleeggezinnen zijn die een 2e thuis bieden. Een plek in de buurt waar kinderen terechtkunnen als het thuis even niet gaat. Sommige pleeggezinnen nemen een kind in huis op tot de problemen thuis zijn opgelost. Maar ook parttime kun je als pleegouder van grote betekenis zijn. Dan komt een kind bijvoorbeeld in het weekend of in de vakantie logeren.

Ontdek welke vorm van pleegzorg bij jou past op pleegzorg.nl.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: