Voorpagina Voorwoord Facet Ridderkerk Het Wijkteam Ridderkerk is er voor u! Lelie zorggroep Wat is de Wmo? Apetito Intermentia Uitvaart Hulp bij Schulden Fresh Start Bewindvoering Goed kunnen lezen en schrijven opent deuren Jong Vermogen Ambachtse Notaris - Zorgmies Nederland Ambachtse Notaris Facet Ridderkerk - VluchtelingenWerk Ridderkerk VluchtelingenWerk Van Gastel en Bal Advocaten Van Gastel & Bal Advocaten Kinderopvang SKR
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Hulp bij Schulden

Heeft u geldzorgen of vindt u het moeilijk om met uw financiën om te gaan? Lukt het niet meer om uw rekeningen te betalen of durft u de post niet te openen? Geen zorgen, we zijn er voor u en onze hulp is gratis. De eerste stap is om contact met ons op te nemen. Als u 18 jaar of ouder bent en in Ridderkerk woont, komt u in aanmerking voor onze hulp.

Wat kunt u verwachten?

Meld u aan via www.ridderkerk.nl. U kunt ons ook bellen op 0180 451 234. Binnen 5 werkdagen bellen we u om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek maken we samen een plan. Daarin staat wat voor hulp u krijgt en welke afspraken we maken. Misschien heeft u genoeg aan een advies. Soms heeft u extra hulp nodig. Dan helpen we u met een regeling of een wettelijk traject voor schuldhulpverlening. We kunnen ook kijken of budgetbeheer bij uw situatie past.

Passende hulp vinden

Wilt u weten welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl. Deze test is anoniem en geeft u persoonlijk advies. U ziet meteen welke organisaties u passende hulp kunnen bieden. Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl.

Aflosplan maken

Heeft u beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Gebruik de invultool van Nibud om een realistisch aflosplan te maken.

Maatje bij geldzaken

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van uw administratie of andere financiële problemen? Schuldhulpmaatjes helpen u zonder te oordelen. Samen met het Schuldhulpmaatje gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Ook als u (nog) geen schulden heeft. Kijk op www.shmridderkerk.nl voor meer informatie.

Hulp bij administratie

Vindt u het moeilijk om de jaarlijkse belastingaangifte in te vullen of lukt het u niet om uw administratie op orde te houden? Heeft u moeite met het begrijpen van ingewikkelde brieven? Dan kunt u ook terecht bij Facet Ridderkerk. Kijk op facetridderkerk.nl om te zien welke diensten worden aangeboden.

Help een jongere uit de schulden

Kent u een jongere uit uw omgeving met flinke financiële problemen?

Al dan niet met problemen op het gebied van bijvoorbeeld opleiding, wonen of gezondheid? Komt hij of zij om welke reden dan ook niet in aanmerking voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening? En is diegene echt gemotiveerd en in staat om te werken aan zijn of haar toekomst?

Laat hem of haar dan niet rondlopen met deze problemen en wijs hem of haar op onze pilot Opkopen Schulden Jongeren.

Onze hulp bestaat uit intensieve begeleiding en schuldsanering. Alle schulden worden bij elkaar gevoegd en in één keer afgekocht en gesaneerd door de gemeente. Dit betekent dat er nog maar één schuldeiser overblijft: de gemeente. De resterende schuld kan afbetaald worden via een tegenprestatie, zoals het afmaken van een opleiding, een maatschappelijke stage of het afbetalen van de schuld wanneer de betrokkene een baan heeft.

Ga naar ridderkerk.nl/toekomst­zonderschulden voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: