Voorpagina Voorwoord Woningstichting Putten Putten voor Elkaar - Uniek Sporten Steuntjes in de rug om rond te komen Inclusief Groep Putten voor Elkaar Eefke Thuishulp De Pinnenburg voor Christelijke zorg Campagne verborgen leed De Lange & Kortland Netwerk Notarissen Humanitas - Sjaardema Uitvaartzorg Humanitas Noordwest-Veluwe Bibliotheek Noordwest Veluwe - Atlashulp Atlashulp Bibliotheek Noordwest Veluwe Stichting Philadelphia - Zorggroep Noordwest-Veluwe Zorggroep Noordwest Veluwe
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

100e WELZIJNRECEPT
uitgeschreven in Putten

Een bijzonder moment bij de huisartsen en bij Putten voor Elkaar. Al meer dan 100 keer hebben de huisartsen een welzijnsrecept uitgeschreven! En dit aantal stijgt. Op het welzijnsrecept staat geen medicatie of doorverwijzing naar een specialist. Wel een doorverwijzing naar de welzijnscoach van Putten voor Elkaar.

Zowel gemeente als huisartsen maken zich sterk voor het aanpakken van uitdagingen over gezondheid. Denk aan de stijging van het aantal mensen met dementie. Maar ook aan eenzaamheid onder inwoners en het groeiende aantal mensen met obesitas. Daarom tekenden we in 2021 als gemeente samen met de huisartsen het doel om meer samen te werken. In 2022 sloot ook Putten voor Elkaar bij deze samenwerking aan.

Welzijn op Recept is het directe resultaat van deze samenwerking. De huisarts verwijst de patiënt door naar de welzijnscoach. Samen zoeken de inwoner en welzijnscoach naar mogelijkheden om (weer) leuke dingen op te pakken. Maar ook om (nieuwe) contacten aan te gaan in de wijk.

Als gemeente zijn we blij met dit resultaat. Het heeft een positief effect op het welzijn van onze inwoners. Daarnaast versterkt het de samenwerking tussen gemeente, huisartsen en Putten voor Elkaar.

Sporten en bewegen
met een beperking

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor uw conditie, u wordt er fit en vrolijk van én u leert nieuwe mensen kennen.

De gemeente Putten vindt het belangrijk dat iedereen een leven lang sport- en beweegplezier kan ervaren. En met iedereen, bedoelen we echt iedereen. We zetten ons in voor een inclusieve sport- en beweegomgeving. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Regionale samenwerking

Iedere gemeente op de Noord Veluwe zet een lokale buurtsportcoach in. Deze coach brengt het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht en biedt ondersteuning. Dit doet de buurtsportcoach door mensen met een beperking informatie te geven. Ook stemt de buurtsportcoach vraag en aanbod beter op elkaar af.

Uniek sporten

De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het landelijk platform Uniek sporten. Daar staat alle informatie over sporten en bewegen met een beperking. Op www.unieksporten.nl ziet u een duidelijk overzicht van het beschikbare aanbod voor aangepast sporten, zowel lokaal als regionaal.

Heeft u een beperking en wilt u graag sporten?
Ga naar www.unieksporten.nl. Of neem contact op met Joris van Keulen, lokale buurtsportcoach in Putten via [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: