Voorpagina Voorwoord Woningstichting Putten Putten voor Elkaar - Uniek Sporten Steuntjes in de rug om rond te komen Inclusief Groep Putten voor Elkaar Eefke Thuishulp De Pinnenburg voor Christelijke zorg Campagne verborgen leed De Lange & Kortland Netwerk Notarissen Humanitas - Sjaardema Uitvaartzorg Humanitas Noordwest-Veluwe Bibliotheek Noordwest Veluwe - Atlashulp Atlashulp Bibliotheek Noordwest Veluwe Stichting Philadelphia - Zorggroep Noordwest-Veluwe Zorggroep Noordwest Veluwe
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

‘Geen enkel kind wil
zich ‘anders’ voelen’

Een inclusieve kinderopvang met extra ondersteuning voor kinderen die dat nodig hebben, allemaal onder één dak. Dat is het resultaat van het unieke samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Philadelphia en kindcentrum Putten. Hoe die samenwerking eruit ziet, leggen Thea Pijlman en Cora van den Brink uit.

Gouden combinatie

Om te voorkomen dat kinderen met een speciale behoefte naar aangrenzende gemeenten moeten voor de juiste ondersteuning, sloegen het orthopedagogisch dagcentrum (ODC) van Philadelphia Zorg en kindcentrum Putten in 2022 de handen ineen. De expertise van het ODC samen met de laagdrempeligheid van het kindcentrum bleek een gouden combinatie. Manager Zorg & Begeleiding Thea Pijlman hierover: “Vanuit het ODC begeleiden we kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Dat doen we met een team dat bestaat uit o.a. fysiotherapeuten, gedragsdeskundigen en logopedisten. Er is dus veel expertise in huis. Die delen we met kindcentrum Putten.”

Korte lijntjes

Kindcentrum Putten biedt kinderopvang in sfeervolle locaties gericht op buitenleven en natuur. Naast reguliere kinderopvang biedt Kindcentrum Putten binnen het concept BSO+ en Kinderopvang+, specialistische begeleiding aan kinderen die wat extra’s nodig hebben. “Onze medewerkers zijn gespecialiseerd, maar door de korte lijntjes is de expertise van het ODC dichtbij wanneer er meer nodig is”, vertelt Cora. Belangrijk aspect is dat kinderen met en zonder zorgvraag op de groepen samen met elkaar leren en spelen. “Geen enkel kind wil zich immers ‘anders’ voelen”, besluit de directeur.

Contact

Meer weten over deze samenwerking? Neem dan gerust contact op met Philadelphia Zorg of kindcentrum Putten via telefoonnummer 0800 - 0830 (ODC) of kijk op https://kindcentrumputten.nl.

Onder de mensen
blijven

Op een prettige en zinvolle manier de dag doorbrengen en onder de mensen blijven, dat is voor de meeste mensen belangrijk. Gaat dit niet meer vanzelf, dan kan de dagbegeleiding van Zorggroep Noordwest-Veluwe daarbij ondersteunen. Ook mantelzorgers hebben er baat bij: Als hun naaste naar de dagbegeleiding gaat hebben zij tijd voor zichzelf.

Langer zelfstandig thuis blijven wonen als je ouder wordt, daar kan dagbegeleiding bij ondersteunen. De interesses en vragen van de bezoekers zijn uitgangspunt voor de invulling van het dagprogramma. Het belangrijkste is dat zij zich thuisvoelen en een leuke, gezellige dag beleven. Hoe, dat is voor iedereen anders. Er is ook ruimte om gewoon even een praatje te maken of tijdschrift te lezen.

Mogelijke activiteiten

  • gezamenlijk koffiedrinken en eten (desgewenst een warme maaltijd)
  • wensactiviteiten
  • bloemschikken
  • beweegactiviteiten
  • geheugentraining
  • deel je talent en/of een leuk spel
  • een ouderwets potje bingo

Er zijn ook activiteiten samen met bewoners van De Schauw en omwonenden. Soms nodigen we een spreker uit of vindt een muzikaal optreden plaats.

Voor wie

Wie een Wlz-indicatie heeft komt waarschijnlijk in aanmerking voor dagbegeleiding. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Heeft iemand geen Wlz-indicatie maar wel behoefte aan dagbegeleiding? Dan kan hij of zij zich aanmelden bij het Wmo-loket van de gemeente.

Meer informatie?

Dagbegeleiding De Schauw
Schauwplein 27
3882 AV Putten
[email protected]
088-056 30 00

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: