Voorpagina Purmerend Voorwoord De Zorgcirkel Digitale hulpmiddelen en persoonlijke zorg gaan hand in hand Joinuz Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland - Cultuurhuis Wherelant Netwerk Dementie Zaanstreek Sociale Wijkteams Purmerend Sportify Kids Club Welzijn - Vrijwilligerspunt. Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland St. Wonen en Zorg in Purmerend Stichting Wonen en Zorg in Purmerend WelzijnWonenPlus - Odion Odion Wormer Leger des Heils - E-health

Stichting Wonen en Zorg Purmerend

Samen maken we het verschil, daar zijn we het BESTE in. 

Bij Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) zetten we ons met hart en ziel in om ouderen in en om het centrum van Purmerend een respectvol, warm en betrokken thuis te bieden. We geloven dat we samen het verschil kunnen maken en streven ernaar om ouderen te ondersteunen bij het behouden van hun eigen levensstijl en een waardig bestaan te leiden.

Voor onze bewoners, cliënten, deelnemers en wijkbewoners staan we klaar om hen te helpen hun leven op eigen wijze vorm te blijven geven. We doen dit met warme betrokkenheid en met respect voor het individu. We willen dat iedereen, ondanks mogelijke beperkingen, kan blijven deelnemen aan het leven. Samen met u, uw familie, mensen uit uw eigen netwerk en onze vrijwilligers maken we ons hard voor uw welzijn en welbevinden.

We zijn een kleine ouderenzorgorganisatie met drie woon-/zorglocaties rondom het centrum van Purmerend: De Tien Gemeenten, De Rusthoeve en Heel Europa. Op deze locaties bieden we niet alleen zorg aan onze bewoners, maar organiseren we ook diverse activiteiten en diensten voor ouderen uit de omgeving. Daarnaast bieden we ook dagbesteding en hebben het Ontmoetingscentrum De Dageraad voor mensen met beginnende dementie.

Naast onze verpleeghuiszorg bieden we ook zorg aan huis voor zelfstandig wonende ouderen in de buurt van onze locaties. Met onze thuiszorgdiensten, zoals persoonlijke verzorging en verpleging, willen we ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Als u in de directe omgeving woont van De Tien Gemeenten of De Rusthoeve, bezorgen we ook maaltijden aan huis. En als u behoefte heeft aan extra zekerheid, kunt u gebruik maken van onze diensten voor Personenalarmering. Voor bewoners van onze aanleunwoningen hebben we het speciale Volledig Pakket Thuis samengesteld, waarmee u zeven dagen per week, 24 uur per dag kunt rekenen op professionele zorg.

Met zo’n vijfhonderd bewoners, cliënten en deelnemers die we zowel in onze locaties als in de thuiszorg ondersteunen en ongeveer vijfhonderd betrokken collega’s, zijn we een bekende naam in Purmerend. Hoewel we groeien in bekendheid, willen we als stichting bewust kleinschalig blijven. We willen het verschil blijven maken voor de inwoners in en om het centrum van Purmerend en tegelijkertijd een fijne werkgever zijn voor zorgmedewerkers die willen leren en zich willen ontwikkelen.