Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

Breng warmte in het leven van

vluchtelinggezinnen in Nissewaard

Stel je voor: een nieuw gezin arriveert in Nissewaard, vol hoop en verwachtingen, maar ook vol vragen en onzekerheden. Jij kunt degene zijn die hen bijstaat, die hen wegwijs maakt in deze nieuwe omgeving en een warm welkom biedt. Bij VluchtelingenWerk Nissewaard krijg je de kans om precies dat te doen, door de rol van een buddy op je te nemen..

Een buddy zijn betekent meer dan alleen maar vrijwilligerswerk doen; een verschil maken in het leven van mensen die een nieuw begin maken in onze gemeenschap. Met slechts 2-4 uur per week kun je een groot verschil maken in het leven van een vluchtelinggezin.

Als buddy help je bij allerlei dagelijkse activiteiten, van het regelen van administratieve zaken tot het ontdekken van lokale voorzieningen en het maken van nieuwe vrienden. Je bent een gids, een luisterend oor en een vriend voor het gezin dat je ondersteunt.

“De dankbaarheid en de glimlach op het gezicht van de mensen die ik heb geholpen, maken mijn dag elke keer weer goed. Het is geweldig om te zien hoe kleine gebaren een groot verschil kunnen maken in iemands leven.”

Maar het zijn niet alleen de vluchtelinggezinnen die profiteren van het buddy-programma. Als buddy krijg je ook een training om je voor te bereiden, professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.

Wil jij ook een verschil maken in iemands leven? Meld je dan aan als buddy bij VluchtelingenWerk Nissewaard via onze website www.vluchtelingenwerk.nl/vrijwilligers of mail naar [email protected]


Logeerhuis de Boegspriet:

Een thuis weg van thuis

In het charmante Oostvoorne, omgeven door bossen en duinen, schittert Logeerhuis de Boegspriet van Zuidwester. Deze bijzondere plek biedt niet alleen een warm onthaal, maar is speciaal ontworpen voor mensen zoals Thomas, een vrolijke 26-jarige met een verstandelijke beperking, die al sinds zijn tiende de Boegspriet als zijn tweede thuis beschouwt.

Ineke en Thomas vertellen enthousiast over De Boegspriet

“De Boegspriet is als een feest voor mij”, glimlacht Thomas, terwijl hij enthousiast over zijn ervaringen vertelt. “Spelletjes spelen, vooral sjoelen, zijn mijn favoriet.” Zijn moeder, Ineke, deelt haar enthousiasme over het logeerhuis. “Het was gelijk feest toen Thomas voor het eerst ging logeren. Hij voelde zich meteen thuis en dat is precies wat we zochten.”

In het logeerhuis vinden mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel van diverse leeftijden en niveaus een plek waar ze zich op hun gemak kunnen voelen. Ineke benadrukt: “De begeleiders zorgen voor een op maat gemaakt programma met activiteiten als huifkartochten, boottochten, en gezellige avonden met disco en BBQ. De Boegspriet biedt niet alleen een warm onderkomen, maar ook mooie vriendschappen.

Thomas en Martin zijn sinds hun tiende onafscheidelijk, ontstaan tijdens de vakanties in de Boegspriet.”

Ineke wijst op het cruciale belang van de Boegspriet voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. “Het is essentieel om los te leren staan voor hun toekomst. De waardevolle rustmomenten die je als ouder krijgt, stellen je in staat om er daarna weer volledig te zijn, niet alleen voor je kind, maar ook voor de rest van het gezin.”

Kijk voor meer informatie op:

www.boegspriet.nl

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: