Voorpagina Voorwoord Stichting Zuidwester Rotterdampas Careyn Spijkenisse Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen? Ouwerkerk Notariaat Activiteiten in Nissewaard! Gemeente Nissewaard Sporten in Nissewaard ASVZ Je bent van harte welkom op het CJG Zadkine Centrum Seksueel Geweld - Humanitas Ouwerkerk Notariaat - Zadkine Vluchtelingenwerk - De Boegspriet Kinderkoepel - E-health
ZORG

& ondersteuning In de gemeente Nissewaard

Heeft u geldzorgen of moeite om rond te komen?

Weet dat er regelingen zijn die u kunnen helpen

Veel mensen krijgen te maken met geldzorgen of hebben moeite om rond te komen. Gemeente Nissewaard heeft daarom verschillende regelingen om zoveel mogelijk inwoners te helpen. Heeft u geldzorgen? Maak dan gebruik van de mogelijkheden die er zijn en blijf er niet te lang mee rondlopen. Dit is vaak de snelste manier om weer grip op uw geld te krijgen.

Op www.nissewaard.nl/hulpvoorinwoners vindt u alle regelingen die er zijn om u financieel te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is de individuele inkomenstoeslag. Deze toeslag is bedoeld voor onverwacht hoge uitgaven voor mensen met een langdurig laag inkomen. Denk bijvoorbeeld aan vervanging van een koelkast of wasmachine. Komt u in aanmerking, dan kunt u ook een cadeaukaart aanvragen. Ook in 2024 krijgt u € 250,- korting om een energiezuinige koelkast, vriezer, wasmachine of afwasmachine te kopen.

Hulp voor gezinnen met kinderen

Voor kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten, een zwemdiploma te behalen, een muziekinstrument te spelen of lid te worden van een vereniging. Gemeente Nissewaard werkt daarom samen met het Jeugdfonds Sport. Het Jeugdfonds helpt ouders of verzorgers met een bijdrage voor sportieve en culturele activiteiten.

Iedereen met een inkomen tot 150% van het bedrag aan bijstand waar iemand recht op heeft, kan hiervoor een vergoeding aanvragen.

Ook kunt u kindtoeslag aanvragen. De kindtoeslag is een tegemoetkoming in kosten voor bijvoorbeeld sport of school. Heeft u recht op de individuele Inkomenstoeslag? Dan kunt u een vergoeding krijgen. Het gaat om een bedrag van € 300,- per kind per jaar. Meer informatie: www.nissewaard.nl/kindtoeslag

Ouderen

Ook ouderen kunnen te maken krijgen met geldzorgen. In samenwerking met CZ Zorgverzekeringen biedt de gemeente daarom een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een maandinkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm. Ook kunt u gebruik maken van een extra zorgpakket. Dit zorgpakket biedt extra vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie en de eigen bijdrage voor thuiszorg.

Zorgen over geld? Praten helpt!

Praten over geldzorgen kan echt een verschil maken. Anderen gingen u al voor en kregen weer grip op hun geld. Op www.nissewaard.nl/gripopgeld delen verschillende inwoners in een video hun persoonlijke verhaal over hun financiële uitdagingen. Heeft u vragen of wilt u weten waar u terechtkunt met uw verhaal? Bel dan met Thuis in Nissewaard, 0800 – 1417. Dit kan ook anoniem.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: